Den Haag Centrum voor Strategische Studies: verschil tussen versies

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Verwijderde inhoud Toegevoegde inhoud
http://www.hcss.nl/experts/rob-de-wijk/1/
Geen bewerkingssamenvatting
Regel 1: Regel 1:
Het '''Den Haag Centrum voor Strategische Studies''' (HCSS, [[Engels]]: ''The Hague Centre for Strategic Studies'') is een politiek-onafhankelijk [[kennisinstituut]] dat zich richt op strategische besluitvormingsondersteuning en advies op het gebied van internationale en nationale [[Defensie (landsverdediging)|defensie]]- en veiligheidsvraagstukken. Het instituut is gevestigd in [[Den Haag]].
Het '''Den Haag Centrum voor Strategische Studies''' (HCSS, [[Engels]]: ''The Hague Centre for Strategic Studies'') is een politiek-onafhankelijk [[Onderzoeksinstituut|kennisinstituut]] dat zich richt op strategische besluitvormingsondersteuning en advies op het gebied van internationale en nationale [[Defensie (landsverdediging)|defensie]]- en veiligheidsvraagstukken. Het instituut is gevestigd in [[Den Haag]].


Het HCSS doet strategisch [[onderzoek]] en analyses over internationale vrede en veiligheid, geopolitieke ontwikkelingen en trends, [[conflictbeheersing]], defensietransformatie en [[terrorisme]]. Partners van HCSS zijn politieke, economische en militaire besluitvormers in Nederland, [[Europa (werelddeel)|Europa]] en bij internationale organisaties.
Het HCSS doet strategisch [[Wetenschappelijk onderzoek|onderzoek]] en analyses over internationale vrede en veiligheid, geopolitieke ontwikkelingen en trends, [[conflictbeheersing]], defensietransformatie en [[terrorisme]]. Partners van HCSS zijn politieke, economische en militaire besluitvormers in Nederland, [[Europa (werelddeel)|Europa]] en bij internationale organisaties.


==Historie==
==Historie==
HCSS ontstond binnen TNO in 2003 als een onderdeel van de afdeling Strategie en Beleidsstudies van Business Unit 2 van TNO Defensie en Veiligheid. In 2003 sloot TNO met [[Instituut_Clingendael|Clingendael]] een samenwerkingsverband, dat bekendstond onder de naam het Clingendael Centrum voor Strategische Studies. Sinds maart 2007 is HCSS een onafhankelijke strategische denktank, waarvan de Nederlandse Organisatie voor Toegepast Natuurwetenschappelijk Onderzoek ([[Nederlandse Organisatie voor toegepast-natuurwetenschappelijk onderzoek|TNO]]) nog steeds de hoofdaandeelhouder is.
HCSS ontstond binnen TNO in 2003 als een onderdeel van de afdeling Strategie en Beleidsstudies van Business Unit 2 van TNO Defensie en Veiligheid. In 2003 sloot TNO met [[Instituut Clingendael|Clingendael]] een samenwerkingsverband, dat bekendstond onder de naam het Clingendael Centrum voor Strategische Studies. Sinds maart 2007 is HCSS een onafhankelijke strategische denktank, waarvan de Nederlandse Organisatie voor Toegepast Natuurwetenschappelijk Onderzoek ([[Nederlandse Organisatie voor toegepast-natuurwetenschappelijk onderzoek|TNO]]) nog steeds de hoofdaandeelhouder is.


De oprichter is [[Rob de Wijk]].
De oprichter is [[Rob de Wijk]].

Versie van 18 jun 2015 15:08

Het Den Haag Centrum voor Strategische Studies (HCSS, Engels: The Hague Centre for Strategic Studies) is een politiek-onafhankelijk kennisinstituut dat zich richt op strategische besluitvormingsondersteuning en advies op het gebied van internationale en nationale defensie- en veiligheidsvraagstukken. Het instituut is gevestigd in Den Haag.

Het HCSS doet strategisch onderzoek en analyses over internationale vrede en veiligheid, geopolitieke ontwikkelingen en trends, conflictbeheersing, defensietransformatie en terrorisme. Partners van HCSS zijn politieke, economische en militaire besluitvormers in Nederland, Europa en bij internationale organisaties.

Historie

HCSS ontstond binnen TNO in 2003 als een onderdeel van de afdeling Strategie en Beleidsstudies van Business Unit 2 van TNO Defensie en Veiligheid. In 2003 sloot TNO met Clingendael een samenwerkingsverband, dat bekendstond onder de naam het Clingendael Centrum voor Strategische Studies. Sinds maart 2007 is HCSS een onafhankelijke strategische denktank, waarvan de Nederlandse Organisatie voor Toegepast Natuurwetenschappelijk Onderzoek (TNO) nog steeds de hoofdaandeelhouder is.

De oprichter is Rob de Wijk.

Externe link