Lilith Fair: verschil tussen versies

Naar navigatie springen Naar zoeken springen
10 bytes toegevoegd ,  5 jaar geleden
of "een". Wat is een "inkomprijs"?
(Tekst onder Geschiedenis enigszins herschreven; was door vele komma's niet goed te volgen.)
(of "een". Wat is een "inkomprijs"?)
In 1996 raakte [[Sarah McLachlan]] gefrustreerd door concert promotoren en radiozenders die weigerden om twee vrouwelijke muzikanten achter elkaar te laten optreden of muziek van twee opeenvolgende vrouwelijke muzikanten te draaien. McLachlan weigerde zich te schikken in het [[seksisme]] of conservatieve muziek industrie wijsheid, en organiseerde met hulp van [[Paula Cole]] zelfstandig een concert. Dit vond plaats in de geboortestad van McLachlan, [[Halifax (Nova Scotia)|Halifax]], [[Nova Scotia]] op 14 september, 1996 onder de naam Lilith Fair. Onder de deelneemsters waren behalve [[Sarah Mclachlan|McLachlan]] ook [[Paula Cole|Cole]], [[Lisa Loeb]] en [[Michelle McAdorey]].
Het volgende jaar organiseerde McLachlan de Lilith Fair tournee, ze gebruikte daarbij ''Lilith'' refererend naar de legende dat [[Lilith (mythologie)|Lilith]] volgens de [[Talmoed]] Adams eerste vrouw was.
Bij elk Lilith Fair -optreden schonk men 1$één dollar van de inkomprijs aan een vrouwelijke liefdadigheidsorganisatie van die stad.
 
== Artiesten ==
481.337

bewerkingen

Navigatiemenu