Walt Disney Imagineering: verschil tussen versies

Naar navigatie springen Naar zoeken springen
42 bytes toegevoegd ,  6 jaar geleden
geen bewerkingssamenvatting
k (Robot: Verplaatsing van 8 interwikilinks. Deze staan nu op Wikidata onder d:q2140930)
'''''Walt Disney Imagineering''''' (ook bekend onder de naam '''WDI''' of simpelweg '''[[Imagineering''']]) is de ontwerp- en ontwikkelingstak van de [[Walt Disney Company]], verantwoordelijk voor de creatie en constructie van Disneypretparken overal ter wereld. Het bedrijf werd gesticht door [[Walt Disney]] in 1952 om de bouw van [[Disneyland]] te verwerkelijken. Het was oorspronkelijk bekend als '''WED Enterprises''', van de initialen Walter Elias Disney.
 
{{main|Imagineering}}
De term 'Imagineering' komt van Walt Disneys mengeling tussen de twee [[Engels]]e woorden ''imagination'' (verbeelding) en ''engineering'' (ingenieurwerk). Volgens Disney moeten zijn werknemers over deze twee vaardigheden beschikken om te werken voor WDI. Deze werknemers, bekend als Imagineers, zijn wereldberoemd om hun vermogen om creativiteit, expertise en technologische vooruitgang zoals [[Animatronic|Animatronics]] te combineren om "onderscheidende, ervaringsgerichte verhalen" te vertellen.
De term ''Imagineering'' komt van [[Alcoa (bedrijf)|Alcoa´s]] mengeling van de twee [[Engels]]e woorden ''imagination'' (verbeelding) en ''engineering'' (ingenieurwerk).
 
De term 'Imagineering' komt van Walt Disneys mengeling tussen de twee [[Engels]]e woorden ''imagination'' (verbeelding) en ''engineering'' (ingenieurwerk). Volgens Disney moeten zijn werknemers over deze twee vaardigheden beschikken om te werken voor WDI. Deze werknemers, bekend als ''Imagineers'', zijn wereldberoemd om hun vermogen om creativiteit, expertise en technologische vooruitgang zoals [[Animatronic|Animatronicsanimatronic]]s te combineren om "onderscheidende, ervaringsgerichte verhalen" te vertellen.
Imagineering is op alle niveaus van projectontwikkeling verantwoordelijk voor het ontwerpen en bouwen van Disneypretparken, vakantieoorden, cruiseschepen en andere entertainmentinrichtingen. Imagineers beschikken over een ruime reeks van vaardigheden en talenten, waardoor er meer dan 140 banen uitgeoefend worden bij Imagineering, onder andere illustrators, architecten, ingenieurs, belichtingsontwerpers, spektakelschrijvers en vele anderen. De meeste Imagineers werken vanuit het hoofdkwartier van het bedrijf in [[Glendale (Californië)]], maar ze worden vaak ook voor langere periodes ingezet in dependances op de pretparkterreinen.
 
''Imagineering'' is op alle niveaus van projectontwikkeling verantwoordelijk voor het ontwerpen en bouwen van Disneypretparken, vakantieoorden, cruiseschepen en andere entertainmentinrichtingen. ''Imagineers'' beschikken over een ruime reeks van vaardigheden en talenten, waardoor er meer dan 140 banen uitgeoefend worden bij ''Imagineering'', onder andere illustrators, architecten, ingenieurs, belichtingsontwerpers, spektakelschrijvers en vele anderen. De meeste ''Imagineers'' werken vanuit het hoofdkwartier van het bedrijf in [[Glendale (Californië)]], maar ze worden vaak ook voor langere periodes ingezet in dependances op de pretparkterreinen.
 
[[Categorie:The Walt Disney Company]]
Anonieme gebruiker

Navigatiemenu