Ton van de Ven (ontwerper): verschil tussen versies

Naar navigatie springen Naar zoeken springen
geen bewerkingssamenvatting
Volgens liefhebbers van zijn werk bereikte Van de Ven zijn hoogtepunt met [[Fata Morgana (Efteling)|Fata Morgana]] - De Verboden Stad, een reis door de sprookjes van [[Duizend-en-één-nacht]]. Bijna acht jaar lang werkten hij en zijn team aan de attractie die in 1986 opende voor het publiek. Ook [[Droomvlucht]], waarin de bezoeker wordt meegenomen op een reis door de wereld van [[elf (mythologie)|elfen]], [[Trol (mythologisch wezen)|trollen]] en andere [[Mythisch wezen|fabeldieren]], is vandaag de dag nog steeds een grote publiekstrekker.
 
Midden jaren 90 ontwierp hij een kolossaal poortgebouw dat als nieuwe entree zou dienen als vervanging van de voormalige Ingang West. Dit gebouw, bestaand uit steen, hout en riet werd ongetwijfeld een van de meest opzienbarende blikvangers van de regio. Het kreeg de naam ''[[Huis van de Vijf Zintuigen|Het Huys van de Vijf Zintuigen]]'' vanwege de vijf palen waar het gigantische rieten dak op rust, die worden bekroond met natuurrood Rijnlandse rietvorsten en spitse metalen punten. Volgens Van de Ven is de stijl een mengelmoes van de bouwstijl op SumateraSumatra, het Volk van Laaf en van een vleugje Anton Pieck. Het gebouw werd in 1996 in gebruik genomen.
-
In hetzelfde jaar haalde Van de Ven het fenomeen ''Haunted Swing'', dat vaak op kermissen te vinden was, naar de Efteling. Een grote compleet gethematiseerde versie van de attractie verscheen in het gestalte van [[Villa Volta]]. Een unicum op attractiegebied, en dit type werd omgedoopt tot [[Madhouse (attractie)|Madhouse]]. In navolging van dit idee van Van de Ven schoten verschillende madhouses over de hele wereld als paddenstoelen uit de grond.
Anonieme gebruiker

Navigatiemenu