Christon Kloosterboer: verschil tussen versies

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Verwijderde inhoud Toegevoegde inhoud
Wwikix (overleg | bijdragen)
il
GrashoofdBot (overleg | bijdragen)
k →‎Songwriter: Rockzanger > Nederlands rockzanger
Regel 66: Regel 66:
{{DEFAULTSORT:Kloosterboer, Christon}}
{{DEFAULTSORT:Kloosterboer, Christon}}
[[Categorie:Nederlands zanger]]
[[Categorie:Nederlands zanger]]
[[Categorie:Rockzanger]]
[[Categorie:Nederlands rockzanger]]
[[Categorie:Idols]]
[[Categorie:Idols]]

Versie van 19 okt 2015 12:44

Christon Kloosterboer
Christon Kloosterboer op Op De Tôffel 2010
Algemene informatie
Geboren 22 september 1982
Geboorteplaats ZwolleBewerken op Wikidata
Werk
Jaren actief 2005-heden
Officiële website
(en) Discogs-profiel
(en) IMDb-profiel
(en) MusicBrainz-profiel
Actief geweest in XYP
Functie(s) Zanger & gitarist
In deze formatie 2006-2007
Actief geweest in Rigby
Functie(s) Zanger
In deze formatie 2008-heden
Portaal  Portaalicoon   Muziek

Christon Kloosterboer (22 september 1982) is een Nederlandse singer-songwriter. Hij is bekend geworden als finalist van het derde seizoen van Idols, als lid van de popgroep XYP en de door hem opgerichte rockband Rigby.

Idols

Kloosterboer zat tijdens Idols, dat eind 2005 en begin 2006 werd uitgezonden, tevens op het conservatorium, waar hij de sectie zang (pop) volgde. Hij behaalde dat seizoen de vierde liveshow.

XYP

Kloosterboer scoorde in 2007 een nummer 1 hit ("Body to Body") met de band XYP en een nummer 2 hit "Confessions", enkele maanden daarna.

Op 1 november 2007 verliet de zanger (die van origine singer/songwriter is) de band omdat hij zich niet langer kon verenigen met het karakter en de muziek van de band en omdat hij zich wilde gaan richten op zijn eigen muziek. In februari 2008 werd bekend dat Kloosterboer een nieuwe band had geformeerd, genaamd "Rigby". Deze band bestaat, naast Kloosterboer, uit; Lars van Starrenburg (bas), Bart Meeldijk (drums).

Rigby

Op 18 augustus 2008 bracht de band Rigby haar debuutsingle "Pass You By" en de daarbij behorende videoclip uit waarin een grote rol voor Martin van Waardenberg is weggelegd. In augustus 2008 vertrok de band naar Cincinnati (Verenigde Staten) om daar met producer Erwin Musper het debuutalbum op te gaan nemen. De band bracht de single uit op het eigen label, F.A.M. records. "Pass You By" behaalde de 22ste plaats in de Mega Top 50.

In oktober van dat jaar tekende de band bij Universal Music een platencontract. Van het debuutalbum "Everything Must Go" werden achtereenvolgens nog de singles "Parade", "Everything Must Go" en "One Song" uitgebracht. In februari 2009 stonden ze in het voorprogramma van de Kaiser Chiefs in de Heineken Music Hall en vanaf september dat jaar ondersteunden zij de band Moke tijdens hun najaarstour. "One Song" werd in 2009 uitgeroepen tot themanummer van 3FM's Serious Request en daarmee de grootste hit van het debuutalbum.

In seizoen 2009/2010 was Rigby de huisband van het televisieprogramma De Wereld Draait Door van de VARA.

In het voorjaar van 2010 schreef Kloosterboer het tweede album van Rigby dat in de zomer werd opgenomen in de ICP studio's in Brussel. De eerste single van dit album kwam uit in het najaar van 2010. Veel liedjes van dat album waren te horen in films of commercials, Zo zijn “Fire”, “Breathe”, “Time en “Always You” te horen onder reclames van respectievelijk Grolsch, Nutella, Radio1 en de film Alle Tijd met Paul De Leeuw.

Hun derde album "Fire&Ice&Sugar&Spice" bracht Rigby uit op hun eigen platenlabel FAM Records. Hitsingle “Earth Meets Water” was in 2013 niet van de radio af te slaan en stond zelfs 22 weken in de Mega Top 50. Later werd dit succes nog verlengd met de Wildstylez remix en in 2014 opnieuw een hit in het EDM circuit door de remix van Dash Berlin die deze wereldwijd als single uitbracht van zijn album We Are. Ook de singles “Lighter” en “(It’s X-Mas Night Would You) Please Come Home” van hun vierde album “Island On Mainland” werden dat jaar grote hits.

Songwriter

Naast de liedjes voor Rigby schrijft Kloosterboer ook liedjes voor andere artiesten en toplines voor DJ's. Zo heeft hij o.a geschreven voor Top-10 DJ Dash Berlin, Maison & Dragen, David Gravell, Brennan Heart, Terry Toner, Juventa en artiesten als Sharon Doorson, Jennifer Ewbank, Ed Struijlaart, Leonie Meijer, Dana Winner, Rachel, XYP en Thomas Berge. Ook is hij regelmatig in Nashville, US aan het werk en schrijft daar met diverse lokale songwriters voor tv-series, films en tv-reklames. De track 'Fight the End', waarop Kloosterboer eveneens de vocalen voor zijn rekening neemt, werd geplaatst in de Amerikaanse tv-series 'Reign', 'Open Heart' en 'The Royals'

Begin 2015 heeft Christon het project The Playground opgericht, een wat hem betreft eeuwigdurend project los van zijn band Rigby of zijn carriere als soloartiest. Hier heeft hij een plek gecreëerd waar al zijn (co,-) songwriting een plek vindt en waar zo nu en dan een track van gereleased kan worden. Binnen dit project is hij vrij om verschillende samenwerkingen aan te gaan, binnen diverse muziekstijlen en voor verschillende doeleinden muziek te schrijven, al dan niet voor of samen met een andere artiest. Inmiddels zijn er twee tracks gereleased vanuit The Playground, te weten 'We Are The Young Ones' en 'Fight The End'.