Bloody Sunday (1972): verschil tussen versies

Naar navigatie springen Naar zoeken springen
31 bytes toegevoegd ,  6 jaar geleden
(ik heb de naam john duddy vervangen door jackie duddy omdat deze niet correct was. John duddy is pas in 1979 geboren en het is Jackie duddy die je kan terugvinden op de iconische foto met 'Father Daly')
Label: Misbruikfilter: Schuttingtaal
Bloody Sunday wordt vaak aangeduid als het escalatiepunt van de dertigjarige burgeroorlog ([[The Troubles]]) die in Noord-Ierland plaatsvond. Hoewel de start van de oorlog van de [[IRA]] tegen de Britse overheersing drie jaar voor Bloody Sunday was begonnen, was de IRA nog een veel kleinere en zwakkere organisatie. [[Graffiti]] in [[Belfast (Ierland)|Belfast]] (Noord-Ierland) liet onterecht altijd blijken dat IRA 'I Ran Away' (Ik ben weggerend) betekende.
 
Herinneringen aan Bloody Sunday overschaduwen nog altijd de recentste conflicten in de geschiedenis van onderlinge schermutselingen tussen de Ieren en de Britten, waarschijnlijk omdat de slachting van de onschuldigen op die zondag in januari werd uitgevoerd door Britse soldaten, en niet door paramilitairen. praat nederlands met je moeder
 
== De omgekomenen ==
Anonieme gebruiker

Navigatiemenu