Keizerstraat (Scheveningen): verschil tussen versies

Naar navigatie springen Naar zoeken springen
214 bytes toegevoegd ,  6 jaar geleden
Geen bewerkingssamenvatting
 
== Beschrijving ==
De Keizerstraat is eende winkelstraathoofdstraat in hetvan Scheveningen -Dorp; het nog oorspronkelijke vissersdorp. De straat kent zo'n 100 mooie, gezellige en handige winkels. Van horeca, kunst & cultuur tot fun-shopping en de handigedagelijkse boodschappen winkel. VeleHet zelfstandigestraatbeeld ondernemerswordt zijnbepaald hier gevestigd, evenalsdoor de vele, winkelketenskleine zelfstandig ondernemers die hier eenzijn filiaalgevestigd, hebbenaangevuld met de bekende winkelketens. De winkeliersvereniging van De Keizerstraat is zeer actief en organiseert velediverse evenementen. Jaarlijks wordt op 31 oktober Halloween gevierd met vele activiteiten voor jong en oud. AfgelopenIn jaar2015 trok het 'griezel-feest' meer dan 1015.000 bezoekers uit alle hoeken van het land. Dit maakt ''Halloween in De Keizerstraat'' het grootste openbare Halloween evenement van Nederland.
 
Scheveningen is ook bekend van [[https://nl.wikipedia.org/wiki/Vlaggetjesdag/ Vlaggetjesdag]]. Tijdens deze traditionele feestdag wordt jaarlijks een grote braderie gehouden in de Keizerstraat en de haven.
 
De Keizerstraat is in 2006 gerenoveerd met o.a. nieuwe (natuur)stenen klinkers. Ook is de straat sindsdien autovrij (vanaf de Scheveningse Boulevard tot de Kolenwagenslag). Er werden bij de kruising met de Kolenwagenslag pollers in de grond gezet. Deze staan alleen [[zomer]]s omhoog, in de [[winter]] mag het autoverkeer gewoon door de straat rijden. In de Keizerstraat is het eenrichtingsverkeer.
60

bewerkingen

Navigatiemenu