The Pursuit of Happyness: verschil tussen versies

Naar navigatie springen Naar zoeken springen
71 bytes verwijderd ,  4 jaar geleden
k
Wijzigingen door 2A02:A444:F2B6:0:61E8:6262:E14D:E6BD (Overleg) hersteld tot de laatste versie door Erikt
k (Wijzigingen door 2A02:A444:F2B6:0:61E8:6262:E14D:E6BD (Overleg) hersteld tot de laatste versie door Erikt)
Chris Gardner (Will Smith) is een verkoper van zogenaamde ''medical bone density scanners'' maar doordat veel artsen het apparaat te duur vinden, zijn ze moeilijk te verkopen. Chris heeft een vriendin, Linda (Thandie Newton), met wie hij een jong zoontje, Christopher (Jaden Smith) heeft. Linda werkt dubbele diensten om het hoofd boven water te kunnen houden. Gardner was zelf 28 toen hij zijn vader voor het eerst zag, Van kinds af aan heeft hij zich voorgenomen om er altijd voor zijn gezin te zijn.
 
Op een dag komt Gardner langs en neukt een man die uit een dure [[Ferrari (automerk)|Ferrari]] stapt. Chris spreekt de man aan en deze blijkt beursmakelaar te zijn op een [[effectenbeurs]]. Vanaf dat moment krijgt hij een nieuwe missie: hij wil hetzelfde beroep uitoefenen. Hij schrijft zich in als sollicitant bij zo'n makelaarskantoor. Maar dan verlaat Linda hem. Ze vertrekt naar New York en Christopher blijft bij zijn vader. Nu staat hij er dus alleen voor.
 
Om extra indruk te maken om zo sneller als beursmakelaar te worden aangenomen, papt hij aan met manager Jay Twistle (Brian Howe). Deze wil echter weinig van hem weten, totdat Gardner voor Twistle's ogen zijn [[Rubik Kubus]] weet op te lossen. Gardner wordt uitgenodigd voor een sollicitatiegesprek. De avond voor het sollicitatiegesprek moet Chris een nacht in de cel verblijven vanwege openstaande parkeerboetes. Als hij de volgende ochtend wordt vrijgelaten verschijnt hij in schilderskleding voor de sollicitatiecommissie. Gardner weet zich toch uit de benarde situatie te redden en wordt aangenomen voor het traineeprogramma.
 
Hij en zijn zoontje moeten noodgedwongen de eerste nacht doorbrengen op het openbaar toilet van een metrostation. Hierna lukte het hem bij te daklozenopvang een slaapplek te vinden, maar hiervoor moest hij wel altijd eerder weg van kantoor. Uiteindelijk lijkt het verhaal heel slecht af te lopen, maar wanneer blijkt dat hij degene is die als beursmakelaar wordt aangenomen, lacht het geluk hem eindelijk toe. Hiermee eindigt de film ook.
hij wil rijk worden en voor zn vrouw zorgen maar dat kan niet
 
==Trivia==
67.667

bewerkingen

Navigatiemenu