Mike Smith (Dave Clark Five): verschil tussen versies

Naar navigatie springen Naar zoeken springen
k
k (→‎Externe links: Rockzanger > Brits rockzanger)
De zangstijl van Smith stond eerst onder invloed van vooral [[Little Richard]] en [[Elvis Presley]], maar hij ontwikkelde al snel een eigen stijl. Karakteristiek voor The Dave Clark Five was een aansprekende melodie, in snel tempo gespeeld, waarbij de wat rauwe stem van Mike Smith moest opboksen tegen Dave Clarks drums en Denis Paytons saxofoon. Bij de opnamen valt het overvloedige gebruik van echo-effecten op, bijvoorbeeld in ''Glad All Over'' en ''Anyway You Want It''.
 
De groep kreeg zijn eerste hitje medio 1963 met ''[[Do you love me (Gordy)|Do you love me]]'', een nummer dat in het voorgaande jaar in de versie van The Contours een grote hit was geweest in de [[Verenigde Staten]]. Het nummer haalde de dertigste plaats in de Engelse hitparade. Tegelijkertijd haalde een versie van [[Brian Poole]] and [[The Tremeloes]] echter de eerste plaats. Vanaf dat moment bracht The Dave Clark Five nog vrijwel uitsluitend zelf geschreven materiaal uit. De meeste nummers werden geschreven door Dave Clark en Mike Smith. De andere leden droegen ook wel nummers bij, maar altijd samen met Dave Clark, die zorgde dat hij alle rechten had op zowel de nummers als de opnamen die ervan werden gemaakt.
 
Daarna kwam een reeks succesvolle nummers, waaronder ''[[Glad All Over]]'' (een eerste plaats in Groot-Brittannië), ''[[Bits and Pieces]]'' (de tweede plaats in Groot-Brittannië), ''Can't You See That She’s Mine'', ''Because'', ''Catch Us If You Can'', ''Over And Over'' (de eerste plaats in de Verenigde Staten), ''You Got What It Takes'' en ''Everybody Knows'' (tweede in Groot-Brittannië). De groep moest er wel hard voor werken. Tussen 1964 en 1967 waren ze vaker op tournee in de VS dan in Engeland. In 1964 maakten ze ook een film, ''Catch Us If You Can''. In de VS heette de film ''Having a Wild Weekend''.
35.206

bewerkingen

Navigatiemenu