Lammergier: verschil tussen versies

Naar navigatie springen Naar zoeken springen
52 bytes toegevoegd ,  4 jaar geleden
(leefgebied)
Oorspronkelijke populaties lammergieren leven op [[Corsica]], [[Kreta]] en in de [[Pyreneeën]].
 
In de Alpen werden de laatste vogels ongeveer honderd jaar geleden uitgeroeid. In de zeventiger jaren van de vorige eeuw is er een grootschalig [[herintroductie]]project gestart. OnderIn andere[[1986]] werden in het Zwitserse[[Oostenrijk]]se nationaal park [[Hohe Tauern]] broedparen uitgezet. Sindsdien zijn naast Oostenrijk ook in [[Zwitserland]] (onder andere nabij [[Engadin]] broedenen desinds lammergieren2010 opnieuwin het Calfeisental, [[Vättis]]), [[Italië]] en Frankrijk, waar sinds 1997 in het [[nationale park la Vanoise]] ([[Grajische Alpen]]) een levensvatbare populatie is uitgezet. Tot 2005 waren in totaal 137 broedparen uitgezet in de vrijeAlpen en het programma gaat nog steeds natuurdoor.
 
In het [[Parc national de la Vanoise|Franse nationale park la Vanoise]] ([[Grajische Alpen]]) is sinds 1997 een vaste populatie gevestigd die zichzelf in stand kan houden.
 
Aan de noordzijde van de Alpen zijn in juni 2010 de eerste jonge lammergieren uitgezet in het Calfeisental, [[Vättis]] in Zwitserland.
 
{{Appendix|2=
23.284

bewerkingen

Navigatiemenu