Geheugenlek: verschil tussen versies

Naar navigatie springen Naar zoeken springen
5 bytes verwijderd ,  4 jaar geleden
verduidelijking
(verduidelijking)
Een programma kan geheugen reserveren, dat het dan kan gebruiken om gegevens in op te slaan. Wanneer het programma het geheugen niet meer nodig heeft, moet het dit gereserveerde geheugen weer vrijgeven. Op die manier kan het door andere programma's opnieuw gebruikt worden.
 
Een programma dat veel geheugenlekken vertoont, reserveert steeds meer geheugen reserveren zonder het weer vrij te geven. ModerneNaarmate besturingssystemendit kennenproces allemaalvordert, moet het besturingssysteem "[[virtueelvirueel geheugen]]" waardoor dit niet meteen fataal is voor een programmainzetten, maarwat er wel toede leidtwerking datvan de computer tragervertraagd. gaatAls werken.vrijwel Uiteindelijkalle kangeheugen danverbruikt tochis kan het programma ofen zelfsin sommige gevallen ook het helebesturingssysteem systeem[[crash (computer)|crashen]].
 
De [[C++]] programmeertaal biedt de mogelijkheid objecten van "destructors" te voorzien, routines die worden aangeroepen zodra het object ophoudt te bestaan. In een destructor kan de gebruiker aangevraagd
10.386

bewerkingen

Navigatiemenu