Romeinse cultuur: verschil tussen versies

Naar navigatie springen Naar zoeken springen
104 bytes toegevoegd ,  5 jaar geleden
geen bewerkingssamenvatting
{{Zijbalk Romeinse cultuur}}
De '''Romeinse cultuur''' heeft zich doorheen bijna 1500 jaar lange [[geschiedenis]] van het [[oude Rome]] ontwikkeld en ook veranderingen gekend. Een belangrijk aspect van deze cultuur was de taal van de Romeinen, het [[Latijn]]., Opmet hetgeschiedschrijvers vlakzoals vanTacitus de [[architectuur]] hebbenen de Romeinen een grote bijdrage geleverd aan de Europese beschaving. Om het overzichtelijk te houden is het artikel over Romeinse cultuur opgedeeld in vier periodes:dichters [[Romeinse Koninkrijk|koninkrijkVergilius]], [[Romeinse republiek|republiekHoratius]], [[principaat]],Ovidius [[dominaat]]en Propertius.
Op het vlak van de [[architectuur]] hebben de Romeinen een grote bijdrage geleverd aan de Europese beschaving. Om het overzichtelijk te houden is het artikel over Romeinse cultuur opgedeeld in vier periodes: [[Romeinse Koninkrijk|koninkrijk]], [[Romeinse republiek|republiek]], [[principaat]], [[dominaat]].
 
Tijdens het keizerrijk (principaat en dominaat) verspreidde deze cultuur zich over een deel van Europa, Azië en Noord-Afrika. Vele [[musea]] in Europa bewaren gebruiksvoorwerpen of [[beeldhouwkunst]] uit deze lange geschiedenis.
560

bewerkingen

Navigatiemenu