Kerwyn de magiër: verschil tussen versies

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Verwijderde inhoud Toegevoegde inhoud
k →‎Het verhaal: Wikipedia:Wikiproject/SpellingCheck. Help mee!, replaced: tenslotte → ten slotte met AWB
Narayan (overleg | bijdragen)
Geen bewerkingssamenvatting
Regel 8: Regel 8:
}}
}}


'''Kerwyn de magiër''' is het twintigste [[stripverhaal]] uit de reeks van [[De Rode Ridder (stripreeks)|De Rode Ridder]]. Het is geschreven door [[Willy Vandersteen]] en getekend door [[Frank Sels]]<ref>[http://www.stripspeciaalzaak.be/Toppers/RodeRidder/Tijdslijn.htm De Rode Ridder-tijdslijn] op [[De Stripspeciaal-Zaak|stripspeciaalzaak]].be</ref>. De eerste albumuitgave was in 1964.
'''''Kerwyn de magiër''''' is het twintigste [[stripverhaal]] uit de reeks van [[De Rode Ridder (stripreeks)|De Rode Ridder]]. Het is geschreven door [[Willy Vandersteen]] en getekend door [[Frank Sels]]<ref>[http://www.stripspeciaalzaak.be/Toppers/RodeRidder/Tijdslijn.htm De Rode Ridder-tijdslijn] op [[De Stripspeciaal-Zaak|stripspeciaalzaak]].be</ref>. De eerste albumuitgave was in 1964.


== Het verhaal ==
== Het verhaal ==

Versie van 19 apr 2016 21:34

Kerwyn de magiër
Stripreeks De Rode Ridder
Scenario Willy Vandersteen
Tekeningen Frank Sels
Albums van De Rode Ridder
Portaal  Portaalicoon   Strip

Kerwyn de magiër is het twintigste stripverhaal uit de reeks van De Rode Ridder. Het is geschreven door Willy Vandersteen en getekend door Frank Sels[1]. De eerste albumuitgave was in 1964.

Het verhaal

Leeswaarschuwing: Onderstaande tekst bevat details over de inhoud of de afloop van het verhaal.

In een poging om tweedracht te veroorzaken aan het hof van koning Arthur lokt Modred Johan, Lancelot en Waleweyn, een jonge rondetafelridder naar het slot van de boze magiër Kerwyn. Deze slaagt erin om Waleweyn gevangen te nemen, en gedrogeerd te laten vechten tegen Lancelot. In deze strijd komt Waleweyn om. Na heel wat valstrikken omzeild te hebben kunnen Johan en Lancelot ten slotte de burcht binnendringen, en slagen ze erin Kerwyn te doden.

Albumuitgaven

Albumuitgaven
Stripreeks of collectie Nummer Eerste druk Voorganger Opvolger
Reguliere Reeks 20 1964 Koning Arthur De wilde horde