Makuhari Messe: verschil tussen versies

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Verwijderde inhoud Toegevoegde inhoud
Corr in het kader van opkuis expo, evenement en congres
Geen bewerkingssamenvatting
Regel 58: Regel 58:
[[Categorie:Bouwwerk in Japan]]
[[Categorie:Bouwwerk in Japan]]
[[Categorie:Evenementenhal]]
[[Categorie:Evenementenhal]]
[[Categorie:Congrescentrum]]
[[Categorie:Congrescentrum in Japan]]

Versie van 30 apr 2016 22:35

Makuhari Messe
Makuhari Event Hall
Locatie
Locatie Mihama-ku, Chiba, Chiba (prefectuur), Japan
Coördinaten 35° 39′ NB, 140° 2′ OL
Status en tijdlijn
Oorspr. functie Expositiecentrum
Bouw gereed 1989
Opening 9 oktober 1989
Verbouwing 1997
Verdiepingen 4
Bouwinfo
Architect Fumihiko Maki
International Exhibition Hall 9-11
Officiële website
Portaal  Portaalicoon   Civiele techniek en bouwkunde

Makuhari Messe (幕張メッセ) is een Japans evenementen- en congrescentrum vlak buiten Tokio. Het ligt in Mihama-ku, een wijk van de stad Chiba in het noordwesten van de Chiba prefectuur. Het werd ontworpen door Fumihiko Maki en is zo geplaatst dat het gemakkelijk te bereiken is met het openbaar vervoer van Groot-Tokio en het vlak bij het Tokyo Disney Resort en de zwarte stranden van de Chiba Prefectuur ligt. Makuhari is de naam van het gebied en Messe is het Duitse woord voor "beurs". Het conventiecentrum ging op 9 oktober 1989 open en wordt sindsdien gebruikt voor meerdere hightech evenementen. Sinds de opening wordt het centrum per jaar door ongeveer 5 miljoen bezoekers per jaar gebruikt. De eigenaar van het centrum veranderde de naam op 1 juli 2005 van "Nippon Convention Center" naar "Makuhari Messe".

Met de trein is het te bereiken via het Kaihin-Makuhari station op de Keiyō Line van de East Japan Railway Company en via de Keisei bus.

Faciliteiten

Overzicht

Het complex bestaat uit de International Exhibition Hall 1-8 (国际展示场1~8ホール, Kokusai tenjijō 1~8 hōru), de International Exhibition Hall 9-11 (国际展示场9~11ホール, Kokusai tenjijō 9~11 hōru), de Internationale Conferentie Hall (国际会议场, Kokusai kaigijō) en de Makuhari Event Hall (幕張イベントホール, Makuhari ebento horu) met een gezamenlijk totale oppervlakte van ongeveer 210.000 m². Het complex bevat twee restaurants en er is bij het complex parkeergelegenheid voor 6.000 auto's.

Evenementen

Het centrum wordt gebruikt door de jaarlijkse Tokyo Auto Salon (gemodificeerde auto show, in januari), om de twee jaar de Tokyo Motor Show (in oktober), de jaarlijkse Tokyo Game Show (computerspellen, hardware en software, in september), de jaarlijkse Jump Festa (manga, anime en computerspellen, in december). De locatie werd in 2005 gebruikt voor het organiseren van de eerste ronde van het live 8 concert.

De "Jack in the Box 2009 Summer" conventie werd hier gehouden op 15 augustus 2009 waarbij meerdere bekende optredens werden gegeven,[1] waaronder het reünie-optreden van de invloedrijke metalband Dead End.[2]

In het centrum werd ook het Magic: The Gathering World Championship van 2010 gehouden.

Het centrum zou de "Anime Contents Expo" houden, georganiseerd door de Comic-10 Shakai in maart 2011 om zo de Tokyo International Anime Fair tegen te gaan naar aanleiding van hun plan om een deel van de Tokyo Metropolitan Government met als gouverneur Shintarō Ishihara te boycotten, maar beide evenementen werden geannuleerd na de zeebeving in Sendai in 2011.[3]

Referenties

  1. JACK IN THE BOX 2009 SUMMER- Part 1. jame-world.com (19 augustus 2011).
  2. DEAD END Revival. jame-world.com (19 augustus 2011).
  3. Anime Contents Expo 2011 Cancelled. Anime News Network (17 maart 2011). Geraadpleegd op 26 december 2011.

Externe links

Zie de categorie Makuhari Messe van Wikimedia Commons voor mediabestanden over dit onderwerp.