Species II: verschil tussen versies

Naar navigatie springen Naar zoeken springen
5 bytes verwijderd ,  4 jaar geleden
Wikipedia:Wikiproject/SpellingCheck. Help mee!, replaced: achterin het → achter in het, één van → een van met AWB
(Wikipedia:Wikiproject/SpellingCheck. Help mee!, replaced: achterin het → achter in het, één van → een van met AWB)
{{leeswaarschuwing}}
===Proloog===
Enkele jaren na de [[Species (film) #Verhaal|creatie en vernietiging van ''Sil'']] landt voor het eerst in de geschiedenis een Aards ruimtevaartuig op [[Mars (planeet)|Mars]]. Astronaut ''Patrick Ross'' zet voet op de planeet om een paar bodemmonsters te nemen en keert dan terug naar zijn collega's, ''Dennis Gamble'' en ''Anne Sampas''. Terwijl de drie zich installeren voor de terugreis naar de [[Aarde (planeet)|Aarde]], zien ze niet dat achterinachter in het ruimtevaartuig een van de capsules met Martiaanse grond openspringt. De inhoud is ontdooid vanwege de temperatuur in het vaartuig. Er loopt een vloeistof uit de capsule die zich in de richting van de astronauten beweegt. Wanneer deze de drie bereikt, verliezen hun collega's op Aarde zeven minuten alle contact met ze. Even later meldt Ross zich toch weer, waarna de terugreis verder voorspoedig verloopt.
 
===Hoofdverhaal===
Het Amerikaanse leger heeft een volwassen [[Klonen (biologie)|kloon]] van de eerder geschapen half menselijke, half buitenaardse Sil gecreëerd, genaamd ''Eve''. Om te voorkomen dat het experiment zo uit de hand loopt [[Species (film) #Verhaal|als het eerste deed]], wordt contact tussen haar en mannen volledig vermeden. ''Laura Baker'' heeft zich na haar ervaringen met Sil aangediend om de onderzoeken met Eve te leiden. Hierin wordt Eve in een laboratorium blootgesteld aan allerlei potentieel dodelijke middelen om te zien wat haar permanent kan schaden, zodat het militaire complex onder leiding van kolonel ''Carter Burgess Jr.'' een wapen kan ontwikkelen om in te zetten bij een eventuele buitenaardse [[invasie]]. Eves lichaam blijkt alle toegebrachte wonden binnen enkele seconden volledig te genezen.
 
De drie astronauten blijken teruggekeerd met een enorm seksueel verlangen. Na een ontvangstreceptie laat Ross zijn verloofde ''Melissa'' achter om in een hotelkamer een [[Trio (seksualiteit)|trio]] te hebben met twee vrouwen. Nadat hij [[Ejaculatie|ejaculeert]] in de ene, verruilt zij van plek met de andere. Terwijl Ross de tweede vrouw bestijgt, groeit in de eerste razendsnel een bevruchte eicel uit tot een voldragen 'kind'. Haar buik bolt in seconden tijd op en barst vervolgens open. De tweede vrouw raakt in paniek, maar kan niet onder Ross uit, die in haar blijft stoten terwijl er tentakels op zijn rug verschijnen. Na afloop verstopt Ross zijn inmiddels tot twee kleine jongetjes ontwikkelde nageslacht in een schuur die op naam staat van zijn overleden moeder. De volgende dag kan hij zich niets van de gebeurtenissen na de receptie herinneren. Hij maakt zich daar zorgen om en praat hierover met zijn vader, senator ''Judson Ross''. Die wil hier niets van weten en heeft het liever over zijn toekomst nu hij een nationale held is.
Lennox en Baker zoeken ''Herman Cromwell'' op, Orinsky's voormalige leraar. Hij bevindt zich in een psychiatrische inrichting. Volgens hem zit hij daar niet zit omdat hij gek is. Cromwell vertelt dat hij ontdekte dat Mars ooit bewoond was, maar [[Kolonisatie|gekoloniseerd]] werd door een ander buitenaards ras uit de [[Grote Magelhaense Wolk]] dat er verantwoordelijk voor is dat de planeet nu een kale bol is. Hij waarschuwde de Amerikaanse regering om er weg te blijven vanwege het risico op infectie door eventueel nog aanwezig buitenaards DNA. De overheid sloot hem daarna op in de inrichting om hem het zwijgen op te leggen hierover.
 
Lennox en Baker vertellen Burgess het verhaal. Ze vermoeden naar aanleiding hiervan dat er buitenaards DNA met ééneen van de drie astronauten naar de Aarde is gekomen. De eerste die ze vinden, is Sampas. Dood. Ze heeft seks gehad met haar man en is daarbij bevrucht geraakt. Daarna overkwam haar hetzelfde als de vrouwen met wie Ross sliep. Het buitenaardse DNA dat Baker bij haar aantreft, is alleen niet hetzelfde als dat wat ze vonden bij Orinsky. Lennox en een gewapend team vallen Gambles slaapkamer binnen net voordat hij seks met zijn vrouw kan hebben. Ze onderzoeken zijn bloed in het laboratorium. Daarin treffen ze geen infectie aan.
 
Ross wordt wakker naast Melissa, met wie hij de vorige avond seks heeft gehad. Ze is dood. Haar buik vertoont een gapend gat en naast het bed staat een met bloed besmeurd jongetje. Ross gaat naar buiten en zet de loop van een geweer in zijn mond. Gamble nadert zijn huis precies op tijd om te zien hoe hij zijn hoofd volledig aan stukken schiet. Het groeit in seconden volledig terug. Gamble gaat terug naar het laboratorium om te vertellen wat hij heeft gezien. Omdat hij nu toch op de hoogte is, lichten Lennox, Baker en Burgess hem volledig in. Ross bezoekt intussen een reeks prostituees om bij hen voor nageslacht te zorgen. Hun lichamen begraaft hij. Zijn nieuwe kinderen verzamelt hij in het schuurtje waar hij ook zijn eerdere nageslacht heenbracht.
 
Eve vertoont lichamelijke reacties iedere keer dat Ross seks heeft. Ze blijkt een [[telepathie|telepathische]] connectie met hem te hebben. Burgess beveelt Baker daarom om haar in te zetten om Ross op te sporen. Baker heeft een deel van Eves buitenaardse [[gen]]en alleen doelbewust inactief gehouden om haar kracht en paringsdrift onder controle te houden. Om Ross op te kunnen sporen, moet Baker ook die activeren. Na de behandeling, kan Eve zien wat Ross ziet. Aan de hand hiervan vertelt ze Lennox en Gamble waar ze hem kunnen vinden. Ross voelt nu de connectie met Eve ook en wil haar. Hij toont Lennox en Gamble daarom alle begrip wanneer ze hem vinden en gaat rustig met ze mee naar het laboratorium. Hoe kleiner de afstand tussen Eve en Ross wordt, hoe groter de aantrekkingskracht die ze allebei voelen. Zodra Ross haar ziet, gaat hij recht op haar af. Voor hij haar uit haar glazen cel kan bevrijden, verjaagt Lennox hem door hem met aan te vallen met [[stikstofgas]].
 
Gamble probeert tevergeefs te flirten met Eve. Baker weet vanwege [[Species (film) #Verhaal|haar ervaringen met ''Sil'']] dat Eve genetische afwijkingen aanvoelt en geen interesse heeft in mannen die dit door kunnen geven aan hun nageslacht. Garner is drager van [[sikkelcelanemie]]. Daarom werd hij ook als enige van de drie astronauten niet besmet door het buitenaardse DNA op Mars. Het heeft geen afweer ontwikkeld voor Aardse kwalen. Dit brengt Baker op het idee om een Aardse infectie in te zetten als wapen.
 
Burgess licht Ross' vader in over de situatie rond zijn zoon. Die gaat daarop naar de schuur en treft hem buiten aan. Hij wil zijn zoon helpen met vluchten en naar een kliniek brengen voor behandeling. Ross wil meewerken, maar het buitenaardse deel van hem staat dit niet toe en doodt zijn vader door hem te doorboren met een tentakel. Wanneer Ross de schuur ingaat, is hij er getuige van dat ook de laatste van zijn kinderen zich terugtrekt in een cocon om te [[Verpopping|verpoppen]] tot volwassene.
134.005

bewerkingen

Navigatiemenu