Hogeschool Leiden: verschil tussen versies

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Verwijderde inhoud Toegevoegde inhoud
MoiraMoira (overleg | bijdragen)
k Wijzigingen door 145.101.66.136 (Overleg) hersteld tot de laatste versie door Magere Hein
Regel 19: Regel 19:


==Onderzoeksgebieden van Hogeschool Leiden==
==Onderzoeksgebieden van Hogeschool Leiden==
Sinds 2012 kent Hogeschool Leiden veertien [[lector]]aten en een kenniskring, met als doel interactie tussen onderzoek, onderwijs en de beroepspraktijk. Dit betekent dat door de lector en de leden van de kenniskring zelf onderzoeksprojecten worden uitgevoerd. Een lectoraat heeft vier doelstellingen: onderzoek, curriculumontwikkeling, professionalisering en kenniscirculatie/valorisatie.
Sinds 2012 kent Hogeschool Leiden twintig [[lector]]aten en een kenniskring, met als doel interactie tussen onderzoek, onderwijs en de beroepspraktijk. Dit betekent dat door de lector en de leden van de kenniskring zelf onderzoeksprojecten worden uitgevoerd. Een lectoraat heeft vier doelstellingen: onderzoek, curriculumontwikkeling, professionalisering en kenniscirculatie/valorisatie.


De lectoren zijn actief op verschillende terreinen van [[Jeugd (algemeen)|Jeugd]], [[Life Science (algemeen)|Life Science]], [[Zorg (algemeen)|Zorg]] en het [[Midden- en kleinbedrijf|MKB]]. Hogeschool Leiden heeft lectoraten en netwerken als volgt ingedeeld:
De lectoren zijn actief op verschillende terreinen van [[Jeugd (algemeen)|Jeugd]], [[Life Science (algemeen)|Life Science]], [[Zorg (algemeen)|Zorg]] en het [[Midden- en kleinbedrijf|MKB]]. Hogeschool Leiden heeft lectoraten en netwerken als volgt ingedeeld:

Versie van 30 jun 2016 07:49

Hogeschool Leiden
Hoofdingang Hogeschool Leiden
Algemeen
Locatie Leiden
Opgericht 1984
Type HBO
Denominatie openbaar
Personen
Studenten ruim 9.000
Overig
Afkorting HSL
Motto "Je moet ze van Hogeschool Leiden hebben."
Website http://www.hsleiden.nl
Portaal  Portaalicoon   Onderwijs

Hogeschool Leiden is een instelling voor hoger beroepsonderwijs in Leiden.

Hogeschool Leiden

Hogeschool Leiden is een instelling voor hoger beroepsonderwijs gevestigd in Leiden. De hogeschool ligt in het Leiden Bio Science Park, op loopafstand van station Leiden Centraal, naast het LUMC en Naturalis. De hogeschool telt ruim 9000 studenten en circa 800 medewerkers, waarbij persoonlijk contact het uitgangspunt is.

Onderzoeksgebieden van Hogeschool Leiden

Sinds 2012 kent Hogeschool Leiden twintig lectoraten en een kenniskring, met als doel interactie tussen onderzoek, onderwijs en de beroepspraktijk. Dit betekent dat door de lector en de leden van de kenniskring zelf onderzoeksprojecten worden uitgevoerd. Een lectoraat heeft vier doelstellingen: onderzoek, curriculumontwikkeling, professionalisering en kenniscirculatie/valorisatie.

De lectoren zijn actief op verschillende terreinen van Jeugd, Life Science, Zorg en het MKB. Hogeschool Leiden heeft lectoraten en netwerken als volgt ingedeeld:

Life Sciences: Op het gebied van innovatieve moleculaire diagnostiek en biodiversiteit werkt Hogeschool Leiden samen met bedrijven in het Leiden Bio Science Park, de Universiteit Leiden, Naturalis, het Nederlands Centrum voor Biodiversiteit (CB) en het Leids Universitair Medisch Centrum (LUMC).

Expertisecentrum Jeugd: Binnen het lectoraat Jeugd zijn verschillende lectoren werkzaam met een eigen thema: Jeugdzorg en Jeugdbeleid, Jeugdcriminaliteit, Gehandicaptenzorg en Jeugdzorg, Ouderschap en Ouderbegeleiding en Passend Onderwijs. Zij werken onder andere samen met de Augeo Foundation en de William Schrikker Groep.

Gezondheidszorg: Binnen het onderzoeksgebied gezondheidszorg is de hogeschool werkzaam op het gebied van fysiotherapie, chronisch zieken, antroposofische gezondheidszorg en GGZ. Hierbij werkt Hogeschool Leiden samen met zorginstellingen LUMC, het Diaconessenhuis, het Rijnlands Revalidatiecentrum, Bouman GGZ etc.

Overige lectoraten en kennisnetwerken:

  • Onderzoeksmethoden en Technieken
  • PR en Social Media
  • Virtuality Driven Learning
  • Management & Bedrijf

Opleidingen

De bacheloropleidingen bestaan uit een major en één of meer minoren. Dit zijn keuzevakken die men kan volgen vanaf het tweede jaar. Er zijn verschillende mogelijkheden, waardoor men de studie een eigen richting kan geven. Men heeft de keuze uit een opleidingsminor (een specialisatieminor binnen de eigen opleiding) of een open minor (een minor bij een andere opleiding). De Hogeschool Leiden verzorgt ook nog een aantal Masters:

  • Master Advanced Nursing Practice (Master ANP)
  • Master Jeugdzorg

Associate Degree opleidingen

Naast de bacheloropleidingen en de masteropleidingen, biedt Hogeschool Leiden ook Associate Degree opleidingen. Dit leidt naar een diploma dat qua niveau hangt tussen, havo, vwo of mbo 4 diploma en het bachelordiploma van de vierjarige opleiding. Hierna kan men meteen of later doorstuderen. Men moet in het bezit zijn van een havo of vwo diploma of mbo-4 hebben afgerond om toegelaten te worden. De Ad opleidingen kunnen gevolgd worden in zowel deeltijd als een duale vorm.

Externe link

Commons heeft mediabestanden in de categorie Hogeschool Leiden.