Milieu: verschil tussen versies

Naar navigatie springen Naar zoeken springen
1.222 bytes verwijderd ,  5 jaar geleden
echt super goed mean
(linkspam)
(echt super goed mean)
Labels: Bewerking via mobiel Bewerking via mobiele website
stinkbekkdn enallesss
[[Bestand:The Earth seen from Apollo 17.jpg|{{largethumb}}|Het ''milieu'' is het geheel van voorwaarden en invloeden van de natuurlijke omgeving, waardoor het leven mogelijk is.]]
Onder '''milieu''' (''omgeving'') wordt het geheel van voorwaarden en invloeden verstaan die voor het leven van [[organisme]]n (zoals mens, dier, plant) en voor [[levensgemeenschap]]pen van essentieel belang zijn. Het is de ''omgeving'' waarin de organismen leven.
 
Het begrip ''milieu'' verwijst onder andere naar de fysieke omgeving, het natuurlijke milieu. De relaties tussen organismen, [[populatie (biologie)|populatie]]s of levensgemeenschappen en hun omgeving is het centrale thema van de [[ecologie]]. Bij de studie van deze voorwaarden en invloeden kunnen [[biotische factor|biotische]] en [[abiotische factor|abiotische milieufactoren]] worden onderscheiden. [[Lourens Baas Becking]] formuleerde met betrekking tot het voorkomen van organismen in [[1934]] de hypothese "Alles is overal, maar het milieu selecteert".
 
Het begrip ''milieu'' verwijst ook naar de relaties binnen [[populatie (biologie)|populatie]]s van een soort, de intraspecifieke afhankelijkheidsbetrekkingen. De [[populatiebiologie]] houdt zich onder andere bezig met de studie hiervan.
 
== Milieufactoren ==
Anonieme gebruiker

Navigatiemenu