Frank Evenblij: verschil tussen versies

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Verwijderde inhoud Toegevoegde inhoud
Geen bewerkingssamenvatting
Labels: Bewerking via mobiel Bewerking via mobiele website
Geen bewerkingssamenvatting
Labels: Bewerking via mobiel Bewerking via mobiele website
Regel 4: Regel 4:
| onderschrift = Evenblij in april 2012.
| onderschrift = Evenblij in april 2012.
| volledige naam = Frank Evenblij
| volledige naam = Frank Evenblij
| bijnaam = Big Frankie
| bijnaam =
| geboren = [[14 oktober]] [[1978]],<br/>[[Leidschendam]], [[Zuid-Holland]], [[Nederland]]
| geboren = [[14 oktober]] [[1978]],<br/>[[Leidschendam]], [[Zuid-Holland]], [[Nederland]]
| overleden =
| overleden =

Versie van 9 aug 2016 16:06

Frank Evenblij
Evenblij in april 2012.
Volledige naam Frank Evenblij
Geboren 14 oktober 1978,
Leidschendam, Zuid-Holland, Nederland
Jaren actief 2005 – heden
Bekend van De Jakhalzen
(en) IMDb-profiel
Portaal  Portaalicoon   Media

Frank Evenblij (Leidschendam, 14 oktober 1978) is een Nederlands tv-presentator en programmamaker. Hij werd bekend als een van De Jakhalzen uit het VARA-programma De Wereld Draait Door.

Biografie

Evenblij is een oud-leerling van Jeugdtheaterschool Rabarber in Den Haag.[1]

Vanaf de start van DWDD in oktober 2005 was Evenblij te zien in de rubriek De Jakhalzen. Hij deed dit zes seizoenen lang (tot en met 27 mei 2011) en groeide hiermee uit tot 'oer-Jakhals'.[2][3]

Daarnaast werkte Evenblij jarenlang achter de schermen bij talloze televisieprogramma's en was hij enige tijd te horen en te zien in de radio- en televisieprogramma's van Robert Jensen met imitaties van clown Bassie, Reinout Oerlemans, René Froger en Ma Tokkie. In 2008 presenteerde Evenblij het televisieprogramma Bloot, zweet en banen bij de VARA en in 2009 maakte en presenteerde hij Evenblij met..., waarin hij meeliep met bekende Nederlanders. In 2010 presenteerde hij het programma Comedy Corner, samen met 'comedyprofessor' Léon Happé. Dit was een programma over de buitenlandse inspiratie en helden van Nederlandse stand-upcomedians, cabaretiers en comedyschrijvers. Ook presenteerde Evenblij Kinderen voor Kinderen in 2009.

Evenblij is als supporter ook werkzaam voor voetbalclub Willem II. In mei 2010 maakte hij korte filmpjes voor de website van Willem II. Na de promotie van de club van de Jupiler League naar de Eredivisie in het seizoen 2011/2012 presenteerde Evenblij de huldiging op de Heuvel in Tilburg.

In juni 2012 presenteerde hij voor het eerst samen met Erik Dijkstra Bureau Sport, een programma met sport-journalistieke insteek en ruimte voor satire, humor en kwinkslag. In de zomer van 2013 was het programma weer op tv en werd er een quiz aan toegevoegd. In de aanloop naar het Wereldkampioenschap voetbal 2014 werd er een nieuwe serie van Bureau Sport uitgezonden.

In 2014 was Evenblij een van de presentatoren van het BNN-programma De Social Club. Daarnaast presenteerde hij Comedy Club Katendrecht, een programma waar een bekende cabaretier of comedian te gast is die enkele nieuwe talenten uit de cabaretwereld uitnodigt om een act te doen.

In maart 2016 was hij te gast bij De Kwis.

Privé

Evenblij woont in de Jordaan in Amsterdam en is vader van een dochter en een zoon.[4] Hij is de oudere broer van acteur Stephan Evenblij.