Mordechai Eliyahu: verschil tussen versies

Naar navigatie springen Naar zoeken springen
1 byte verwijderd ,  4 jaar geleden
k
(+)
k (Sp. (n.a.v. Wikipedia:Wikiproject/SpellingCheck) Help mee!)
Tijdens de aanloop naar de geslaagde terugtrekking van Israël uit de [[Gazastrook]] en het noordelijke deel van de [[Westelijke Jordaanoever]] zei hij: "Er zal geen terugtrekking zijn. Dit is een [[profetie]]. En ik ben geen stommeling ... de Heilige zal mij niet onderwerp van schande laten zijn, Hemel bescherm me." Achteraf zeiden zijn leerlingen dat dit een gebed was.
 
Eind april 2008 kreeg hij een [[hartinfarct]] en onderging, na succesvolle reanimatie, in het Shaarei Tzedek-ziekenhuis een bypass-operatiebypassoperatie. Tegelijk met hem kwam ook rabbijn [[Yosef Sholom Eliashiv]] in hetzelfde ziekenhuis terecht, op dezelfde afdeling. Tijdens zijn maandenlange ziekenhuisverblijf overleefde hij, tegen alle verwachtingen in, meerdere hart- en herseninfarcten, waaronder een herseninfarct tijdens een hartoperatie.
 
Hij overleed op 7 juni in het [[Shaare Zedek ziekenhuis]] te Jeruzalem aan complicaties van zijn hartaandoeningen. Premier [[Benjamin Netanyahu]] prees hem als een 'voornaam leider van het religieus zionisme, en als rechtvaardig loyaal persoon, een leider die de [[Thora]], duidelijke analyses en eenvoudig advies wist te combineren.' <ref>[http://www.israelnationalnews.com/News/Flash.aspx/187730 Israel National News]</ref>
21.431

bewerkingen

Navigatiemenu