Unigro (levensmiddelen): verschil tussen versies

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Verwijderde inhoud Toegevoegde inhoud
Paul B (overleg | bijdragen)
Minus ongebruikte sjabloon
Geen bewerkingssamenvatting
Regel 1: Regel 1:
'''Unigro''' was een levensmiddelengroep die de winkelketen Super bezat en verder samen met [[Schuitema (bedrijf)|Schuitema]] eigenaar was van de [[Spar (supermarkt)]]. De grootaandeelhouder was [[Eric Albada Jelgersma]]. In 1996 fuseerde Unigro met De Boer winkelbedrijven en hiermee ontstond een groep van 380 supermarkten die onder de vlag [[Super De Boer]] werden gebracht.
'''Unigro''' was een levensmiddelengroep die de winkelketen Super bezat en verder samen met [[Schuitema (bedrijf)|Schuitema]] eigenaar was van de [[Spar (supermarkt)]]. De grootaandeelhouder was [[Eric Albada Jelgersma]]. In 1996 fuseerde Unigro met [[De_Boer_(supermarktketen)|De Boer winkelbedrijven]] en hiermee ontstond een groep van 380 supermarkten die onder de vlag [[Super De Boer]] werden gebracht.
Albada Jelgersma kreeg de meerderheid van de aandelen (57%) in handen van de nieuwe combinatie De Boer/Unigro.
Albada Jelgersma kreeg de meerderheid van de aandelen (57%) in handen van de nieuwe combinatie De Boer/Unigro.
Naast de Super De Boer supermarkten hoorden ook de Spar supermarkten, de Trekpleister Drogisten en de Mitra Slijterijen tot de nieuwe groep.
Naast de Super De Boer supermarkten hoorden ook de Spar supermarkten, de [[Trekpleister_(drogisterij)|Trekpleister Drogisten]] en de Mitra Slijterijen tot de nieuwe groep.


Vrij kort na de fusie van Unigro en De Boer kwam het in 1998 tot een fusie met de [[Vendex]] Food Groep en ontstond [[Laurus NV]].
Vrij kort na de fusie van Unigro en De Boer kwam het in 1998 tot een fusie met de [[Vendex]] Food Groep en ontstond [[Laurus NV]].

Versie van 17 okt 2016 19:34

Unigro was een levensmiddelengroep die de winkelketen Super bezat en verder samen met Schuitema eigenaar was van de Spar (supermarkt). De grootaandeelhouder was Eric Albada Jelgersma. In 1996 fuseerde Unigro met De Boer winkelbedrijven en hiermee ontstond een groep van 380 supermarkten die onder de vlag Super De Boer werden gebracht. Albada Jelgersma kreeg de meerderheid van de aandelen (57%) in handen van de nieuwe combinatie De Boer/Unigro. Naast de Super De Boer supermarkten hoorden ook de Spar supermarkten, de Trekpleister Drogisten en de Mitra Slijterijen tot de nieuwe groep.

Vrij kort na de fusie van Unigro en De Boer kwam het in 1998 tot een fusie met de Vendex Food Groep en ontstond Laurus NV.