Donauversinkung: verschil tussen versies

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Verwijderde inhoud Toegevoegde inhoud
Geen bewerkingssamenvatting
Regel 2: Regel 2:
[[Bestand:Schluckloch-immendingen.jpg|miniatuur|Zinkgat in de Donau]]
[[Bestand:Schluckloch-immendingen.jpg|miniatuur|Zinkgat in de Donau]]


De '''Donauversinkung ''' (ook wel '''Donauversickerung''' genoemd) is een serie van [[zinkgat]]en die zich bevinden in een bedding van de [[Donau]], gelegen in het [[Natuurpark Obere Donau]], tussen [[Immendingen]] en [[Tuttlingen]]. In deze bedding van de [[Donau]] zinkt 155 dagen per jaar al het water van de bovenloop van de Donau in deze gaten. Vervolgens komt het water in de [[Aachquelle]] terecht. Later zet de Donau zich hier voort als de [[Radolfzeller Aach]]. Later komt deze rivier in het [[Bodenmeer]] (Untersee) terecht en zo in de [[Rijn]].
De '''Donauversinkung ''' (ook wel '''Donauversickerung''' genoemd) is een serie van [[zinkgat]]en die zich bevinden in een bedding van de [[Donau]], gelegen in het [[Natuurpark Obere Donau]], tussen [[Immendingen]] en [[Tuttlingen (stad)|Tuttlingen]]. In deze bedding van de [[Donau]] zinkt 155 dagen per jaar al het water van de bovenloop van de Donau in deze gaten. Vervolgens komt het water in de [[Aachquelle]] terecht. Later zet de Donau zich hier voort als de [[Radolfzeller Aach]]. Later komt deze rivier in het [[Bodenmeer]] (Untersee) terecht en zo in de [[Rijn]].

Versie van 18 okt 2016 11:37

Op deze afbeelding is te zien dat de Donau de grond in zakt voordat hij verder stroomt.
Zinkgat in de Donau

De Donauversinkung (ook wel Donauversickerung genoemd) is een serie van zinkgaten die zich bevinden in een bedding van de Donau, gelegen in het Natuurpark Obere Donau, tussen Immendingen en Tuttlingen. In deze bedding van de Donau zinkt 155 dagen per jaar al het water van de bovenloop van de Donau in deze gaten. Vervolgens komt het water in de Aachquelle terecht. Later zet de Donau zich hier voort als de Radolfzeller Aach. Later komt deze rivier in het Bodenmeer (Untersee) terecht en zo in de Rijn.