Rabat (film): verschil tussen versies

Naar navigatie springen Naar zoeken springen
1 byte verwijderd ,  4 jaar geleden
k
Wikipedia:Wikiproject/SpellingCheck. Help mee!, replaced: terug gaat → teruggaat met AWB
k (Moviemeter referentie toegevoegd)
k (Wikipedia:Wikiproject/SpellingCheck. Help mee!, replaced: terug gaat → teruggaat met AWB)
Op een strand in Spanje, wachtend op de boot naar Marokko, onthult Nadir dat hij niet alleen voor het wegbrengen van de auto naar Rabat gaat, maar ook om kennis te maken met een mogelijke huwelijkspartner die voor hem is uitgezocht, de dochter van de man die de auto krijgt. Bovendien onthult hij dat hij een baan heeft aangenomen en niet mee wil doen met het nieuwe bedrijf, omdat hij er geen vertrouwen in heeft dat de andere twee veel zullen presteren. Daarmee komt het idee van een eigen zaak op losse schroeven te staan, want alleen Nadir is goed in het regelen van de formele papierwinkel. Omgekeerd vinden Zakaria en Abdel dat Nadir laf is omdat hij zijn vader zijn leven laat regisseren: vader heeft een bruid uitgezocht. De vrienden gaan met elkaar op de vuist.
 
Nadir gaat alleen met de auto verder, de veerpont tussen Algeciras en Tanger op. Daar komt hij een man tegen die een verhaal vertelt over een man die op Nadir leek. die in Europa werkte en in zijn geboorteland Marokko een huis met een zwembad liet bouwen. Ondertussen leefde hij sober, en voor hij kan genieten in Marokko overlijdt hij. Als Nadir naar zijn auto terug gaatteruggaat, zitten Abdel en Zakaria daar op hem te wachten. De drie maken het weer goed.
 
In Rabat biedt een jongetje opdringerig allerlei goederen en diensten aan, waar ze niet op in gaan. Terwijl Nadir zijn baard laat scheren laten Abdel en Zakaria de spiegel maken, wat nog wel wat voeten in de aarde heeft: ze moeten iemand betalen voor het wijzen van de weg naar de garage, en worden daar door de eigenaar eerst bedreigd met een geweer. Vervolgens wil deze hen in euros hetzelfde laten betalen als in dirhams, hoewel een euro veel meer waard is. Daar trappen ze niet in, waarna het bedrag veel lager wordt.
135.598

bewerkingen

Navigatiemenu