Steam (dienst): verschil tussen versies

Naar navigatie springen Naar zoeken springen
114 bytes verwijderd ,  4 jaar geleden
(Fout)
Spellen die gebruikmaken van Steam zijn ook (nog) gewoon op [[Compact disc|cd]] of [[dvd]] in de winkel aan te schaffen. Deze dienen echter via Steam geactiveerd te worden middels de bijgeleverde productcode. Wanneer een productcode door een Steam-[[abonnee]] is geactiveerd kan deze code niet meer door anderen geactiveerd worden. Het Steam-systeem ontmoedigt hiermee het maken van illegale kopieën.
Tevens wordt iedere keer dat een spel wordt gestart contact gemaakt met het Steam-systeem om te controleren of de desbetreffende Steam-abonnee rechtmatig van dit product gebruikmaakt. Dit tevens om het [[Strafbaar feit|illegaal]] kopiëren zo veel mogelijk tegen te gaan.
Overigens is het systeem niet waterdicht, van spellen als [[Half-Life 2]], [[Portal (computerspel uit 2007)|Portal]], [[Portal 2]] en andere spellen zijn bijvoorbeeld [[kraken (computer)|gekraakte]] versies in omloop die het Steam-systeem omzeilen en derhalve zonder problemen ongelimiteerd gekopieerd en gespeeld kunnen worden. Terwijl DVD die u gekocht heeft en waar u de eigenaar van bent en die u geregistreerd heb niet door kan verkopen.
 
== Ondersteunde platforms ==
9

bewerkingen

Navigatiemenu