Hapoel Tel Aviv: verschil tussen versies

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Verwijderde inhoud Toegevoegde inhoud
Geen bewerkingssamenvatting
Regel 21: Regel 21:
''Hapoel'' betekent de arbeider in het [[Hebreeuws]]. De Hapoelclubs zijn traditioneel verbonden aan de algemene vakbond ([[Histadroet]]). Alle teams gebruiken rood (eventueel met combinaties) als huiskleur.
''Hapoel'' betekent de arbeider in het [[Hebreeuws]]. De Hapoelclubs zijn traditioneel verbonden aan de algemene vakbond ([[Histadroet]]). Alle teams gebruiken rood (eventueel met combinaties) als huiskleur.


De sportvereniging is actief in 11 sporten, inclusief [[Hapoel Tel Aviv (basketbal)|Hapoel Tel Aviv basketbal club]] en [[Hapoel Tel Aviv FC|Hapoel Tel Aviv football club]], een kajakclub, vrouwenbasketbalclub en andere takken die altijd tussen de eersten op hun gebied zijn.
De sportvereniging is actief in elf sporten, inclusief basketbaclub [[Hapoel Tel Aviv (basketbal)|Hapoel Tel Aviv]] en voetbalclub [[Hapoel Tel Aviv FC|Hapoel Tel Aviv]], een kajakclub, vrouwenbasketbalclub en andere takken die altijd tussen de eersten op hun gebied zijn.


De eerste selectie mannenbasketbal won 5 Israëlische kampioenschappen, 4 Israëlische bekers. Het eerste elftal mannenvoetbal won 13 Israëlische kampioenschappen, 11 Israëlische bekers, 1 Totocup en 1 [[Azië|Aziatisch]] kampioenschap.
De eerste selectie mannenbasketbal won vijf Israëlische kampioenschappen, vier Israëlische bekers. Het eerste elftal mannenvoetbal won dertien Israëlische kampioenschappen, elf Israëlische bekers, een Totocup en een [[Azië|Aziatisch]] kampioenschap.


==Bekende sporters==
==Bekende sporters==

Versie van 12 dec 2016 03:24

Zie het artikel Hapoel Tel Aviv FC voor de voetbalafdeling
Hapoel Tel Aviv
Naam Hapoel Tel Aviv Football Club
מועדון כדורגל הפועל תל אביב
Bijnaam De Rode Demonen
Opgericht 1923
Stadion Bloomfield Stadion,
Jaffa
Capaciteit 15 473
Voorzitter Moni Harel
Trainer Eli Guttman
Competitie Ligat Ha'Al
Thuis
Uit
Geldig voor 2008/2009
Portaal  Portaalicoon   Voetbal

De sportvereniging Hapoel Tel Aviv is een club uit Tel Aviv, Israël, opgericht in 1923.

Hapoel betekent de arbeider in het Hebreeuws. De Hapoelclubs zijn traditioneel verbonden aan de algemene vakbond (Histadroet). Alle teams gebruiken rood (eventueel met combinaties) als huiskleur.

De sportvereniging is actief in elf sporten, inclusief basketbaclub Hapoel Tel Aviv en voetbalclub Hapoel Tel Aviv, een kajakclub, vrouwenbasketbalclub en andere takken die altijd tussen de eersten op hun gebied zijn.

De eerste selectie mannenbasketbal won vijf Israëlische kampioenschappen, vier Israëlische bekers. Het eerste elftal mannenvoetbal won dertien Israëlische kampioenschappen, elf Israëlische bekers, een Totocup en een Aziatisch kampioenschap.

Bekende sporters

Externe link