United Airlines-vlucht 175: verschil tussen versies

Naar navigatie springen Naar zoeken springen
k
sp linker vleugel => linkervleugel
k
k (sp linker vleugel => linkervleugel)
Er waren 56 passagiers (inclusief de kapers) aan boord en 9 bemanningsleden. Iedereen kwam om het leven. Ongeveer 600 personen die zich op de plaats van de inslag bevonden stierven onmiddellijk. Honderden anderen kwamen om door het vuur of doordat ze gevangen zaten boven de vlammen. Een groep mensen vluchtte naar het dak maar de helikopters konden daar niet landen vanwege de rook.
 
Volgens ooggetuigen en videobeelden maakte het vliegtuig een bocht naar links. Anders zou het de toren gemist hebben of hoogstens met de linker vleugellinkervleugel het gebouw geraakt hebben. De mensen die links in het vliegtuig zaten moeten vlak voor de inslag het gebouw gezien hebben terwijl de andere toren in brand stond. De inslag werd van verschillende locaties gefilmd en eindeloos herhaald op de televisie in de weken daarna. De duidelijkste beelden werden gemaakt vanuit [[Battery Park]] door Carmen Taylor (nog steeds fotograaf) en Michael Hezarkhani, wiens video als eerste werd uitgezonden op CNN.
Wrakstukken van het vliegtuig werden rond de toren gevonden. Een landingsgestel lag op het dak van een gebouw op de hoek van West Broadway en Park Lane. Een motor werd gevonden in de Church & Murray Street en een gedeelte van de romp viel op gebouw nummer 5 van het WTC.
 
97.537

bewerkingen

Navigatiemenu