Börker Trio: verschil tussen versies

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Verwijderde inhoud Toegevoegde inhoud
Japiobot (overleg | bijdragen)
zie Wikipedia:Verzoekpagina voor bots, replaced: jaren '60 → jaren 60, [[jaren '70 → [[jaren 70 met AWB
Geen bewerkingssamenvatting
Regel 1: Regel 1:
Het '''Börker Trio''' was een zingend trio in de [[jaren 70]] dat zong in het [[Drents]]. Hun grootste succes was ''De Pieteröliekar''.
Het '''Börker Trio''' was een zingend trio in de [[jaren 70]] dat zong in het [[Drents]]. Hun grootste succes was ''De Pieteröliekar''.


Het Börker Trio werd eind jaren 60 opgericht door Marten Löhr, Herman Jager en Bertus Wassen. In 1976 nam Aaltje Jager de plaats in van Bertus Wassen. In 1979 werd de single ''De Pieteröliekar'' een succes. Het trio trad op bij ''[[Op volle toeren]]'' en [[André van Duin]]. Later werd het succes dunnetjes overgedaan met ''In 't plat klinkt 't beter''. In 1980 ging de band uit elkaar.
Het Börker Trio werd eind jaren 60 opgericht door Marten Löhr, Herman Jager en Bertus Wassen. In 1976 nam Aaltje Jager de plaats in van Bertus Wassen. In 1979 werd de single ''De Pieteröliekar'' een succes. In de [[Nationale Hitparade]] stond het 12 weken genoteerd met als hoogste notering nummer 7. Het trio trad op bij ''[[Op volle toeren]]'' en [[André van Duin]]. Later werd het succes dunnetjes overgedaan met ''In 't plat klinkt 't beter''. In 1980 ging de band uit elkaar.


[[categorie:Nederlandse band|Börker Trio]]
[[categorie:Nederlandse band|Börker Trio]]

Versie van 10 feb 2017 19:56

Het Börker Trio was een zingend trio in de jaren 70 dat zong in het Drents. Hun grootste succes was De Pieteröliekar.

Het Börker Trio werd eind jaren 60 opgericht door Marten Löhr, Herman Jager en Bertus Wassen. In 1976 nam Aaltje Jager de plaats in van Bertus Wassen. In 1979 werd de single De Pieteröliekar een succes. In de Nationale Hitparade stond het 12 weken genoteerd met als hoogste notering nummer 7. Het trio trad op bij Op volle toeren en André van Duin. Later werd het succes dunnetjes overgedaan met In 't plat klinkt 't beter. In 1980 ging de band uit elkaar.