Vrachtwagenstrook: verschil tussen versies

Naar navigatie springen Naar zoeken springen
1 byte verwijderd ,  5 jaar geleden
k
→‎top: Wikipedia:Wikiproject/SpellingCheck. Help mee!, http://taaladvies.net/taal/advies/vraag/1534/weleens_wel_eens/ Bij ook is de kans op valse positieven, replaced: wel eens → weleens met AWB
k (Bot: automatisch tekst vervangen (- de de + de ))
k (→‎top: Wikipedia:Wikiproject/SpellingCheck. Help mee!, http://taaladvies.net/taal/advies/vraag/1534/weleens_wel_eens/ Bij ook is de kans op valse positieven, replaced: wel eens → weleens met AWB)
Doel van dergelijke [[doelgroepstrook|doelgroepstroken]] is het verkeer te homogeniseren: de strook is voor de doelgroep alleen en de overige stroken hebben geen "last" meer van deze doelgroep. Daarnaast kan een bepaalde groep gebruikers, in dit geval het vrachtverkeer, een voordeel geboden worden. Vrachtvervoer wordt als economisch belangrijk gevonden omdat tijdverlies voor deze doelgroep relatief veel geld kost. Door een eigen strook wordt het tijdverlies als gevolg van [[file (verkeer)|file]] beperkt.
 
In de praktijk levert de aanduiding van de strook, zoals die te zien is op de foto, nog wel eensweleens problemen op voor vrachtwagenchauffeurs die de Nederlandse taal niet goed machtig zijn. Zij vertalen de symbolen als: Verboden voor vrachtwagens en bussen en interpreteren het woord "uitgezonderd" dus niet.
 
{{Navigatie rijstroken}}
14.396

bewerkingen

Navigatiemenu