Farmaceutica (studentenvereniging): verschil tussen versies

Naar navigatie springen Naar zoeken springen
k
→‎Beknopte Geschiedenis: Wikipedia:Wikiproject/SpellingCheck. Help mee!, http://taaladvies.net/taal/advies/vraag/1534/weleens_wel_eens/ Bij ook is de kans op valse positieven, replaced: wel eens → weleens met AWB
k (→‎Beknopte Geschiedenis: Wikipedia:Wikiproject/SpellingCheck. Help mee!, http://taaladvies.net/taal/advies/vraag/1534/weleens_wel_eens/ Bij ook is de kans op valse positieven, replaced: wel eens → weleens met AWB)
*1926: Voor het eerst wordt een "Verslagboek van den pharmaceutischen kring" geschreven. Dat zijn de eerste sporen van een farmawerking voor de studenten. Van voor die periode is niets terug te vinden in de archieven. Het bestuur bestaat dan uit een voorzitter, een ondervoorzitter, een erevoorzitter (een functie toegewezen aan een professor), een schatbewaarder en een scriptor.
 
*1958: De berichtgeving over de activiteiten van de farmawerking wordt in een nieuwer jasje gestoken en kan men voor de eerste keer "De Mortier" inbladeren. Nog steeds zijn deze uitgaven een verslag van wat er tijdens een lange periode (of zelfs een heel jaar) werd besproken op vergaderingen en georganiseerd voor en door de studenten. Maar studenten willen al wel eensweleens wat anders en het verslagboek wordt al vlug informerende ontspanningsliteratuur, onder de vorm van een regelmatig uitgegeven "Mortier".
 
*1965: "De Faun" wordt geboren. Dit blaadje, meestal slechts een viertal kantjes vullend, wordt uitgegeven in samenwerking met Acco, wat toen gebruikelijk was bij de meeste studentenkringen. Het gaat er gewoonlijk om de student te informeren over de alledaagse activiteiten en de laatste gebeurtenissen in en om de faculteit. Daarnaast verschijnt nog af en toe de Mortier.
14.396

bewerkingen

Navigatiemenu