Comp.Marius: verschil tussen versies

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Verwijderde inhoud Toegevoegde inhoud
Mijn eerdere bewerking werd ongedaan gemaakt, met als vermelding: promotieteksten. Daarom heb ik de tekst helemaal nagekeken en de elementen die als promotie zouden geïnterpreteerd kunnen worden verwijderd.
Linkfix
Regel 9: Regel 9:


==Internationaal==
==Internationaal==
Comp.Marius bouwt aan een tweetalig repertoire (Frans en Nederlands) waarmee het behalve in [[Vlaanderen]], [[Nederland]] en [[Wallonië]] veel in [[Frankrijk]] reist. De voorstellingen staan op Franse festivals als [[:fr:Festival Paris quartier d'été]], [[:fr:Printemps des comédiens]], [[Nuits de Fourvière]] en [[:fr:Chalon dans la rue]].
Comp.Marius bouwt aan een tweetalig repertoire (Frans en Nederlands) waarmee het behalve in [[Vlaanderen]], [[Nederland]] en [[Wallonië]] veel in [[Frankrijk]] reist. De voorstellingen staan op Franse festivals als [[Festival Paris quartier d'été]], [[Printemps des comédiens]], [[Nuits de Fourvière]] en [[Chalon dans la rue]].


==Samenwerkingen==
==Samenwerkingen==
Regel 16: Regel 16:
== Externe link ==
== Externe link ==
* [http://www.marius.be Officiële website]
* [http://www.marius.be Officiële website]

* [http://www.middelheimmuseum.be/Museum_Middelheim_NL/MiddelheimNL/MiddelheimNL-Nieuws/MiddelheimNL-Nieuws-Actueel/Residentie-CompMarius.html Residentie in het Middelheimmuseum]
== Bron ==
* [http://web.archive.org/web/20160305102344/http://www.middelheimmuseum.be/Museum_Middelheim_NL/MiddelheimNL/MiddelheimNL-Nieuws/MiddelheimNL-Nieuws-Actueel/Residentie-CompMarius.html Residentie in het Middelheimmuseum]


[[Categorie:Theatergroep]]
[[Categorie:Theatergroep]]

Versie van 12 mrt 2017 19:21

Comp.Marius is een Vlaams theatergezelschap, opgericht in 2006 door Waas Gramser en Kris Van Trier. De twee toneelspelers maakten hun eerste voorstellingen binnen tg STAN (1991-1993), vervolgens samen met Guy Cassiers en Adrienne Altenhaus onder de naam Maten (1994-1996), en later onder de vlag van Antwerpse collectief De Onderneming (1997-2005). Toen dit begin 2006 werd opgeheven, gingen Gramser en Van Trier verder onder de naam Comp.Marius.

Repertoire

Het gezelschap maakt eigen vertalingen en bewerkingen van klassieke, vaak minder bekende teksten uit de toneelliteratuur zoals 'Marius, Fanny en César' (Marcel Pagnol), 'Macht der gewoonte' (Thomas Bernhard) en 'Allen die vallen' (Samuel Beckett). Voorstellingen die gemaakt worden blijven vaak jaren op het repertoire staan.

Openlucht

Comp.Marius speelt hoofdzakelijk in de openlucht en ontwikkelde daarvoor een reeks mobiele houten constructies, zoals een houten tribune waarmee het reist (capaciteit 250 personen), een openluchtbibliotheek en een mobiele containerconstructie waarmee het gezelschap sinds 2014 als artiest in residentie gevestigd is in het Antwerpse Middelheimmuseum. Het spelen in openlucht gebeurt vaak bij daglicht en zonder stemversterking.

Internationaal

Comp.Marius bouwt aan een tweetalig repertoire (Frans en Nederlands) waarmee het behalve in Vlaanderen, Nederland en Wallonië veel in Frankrijk reist. De voorstellingen staan op Franse festivals als Festival Paris quartier d'été, Printemps des comédiens, Nuits de Fourvière en Chalon dans la rue.

Samenwerkingen

Naast de ontwikkeling van een repertoire dat zich in openlucht afspeelt, werkt Comp.Marius regelmatig samen met Jan Decorte en het Nederlandse ’t Barre Land, twee gezelschappen met wie Comp.Marius een lange geschiedenis heeft en in de Vlaamse en Nederlandse theaterzalen speelt.

Externe link

Bron