Moord op Stijn Saelens: verschil tussen versies

Naar navigatie springen Naar zoeken springen
20 bytes toegevoegd ,  5 jaar geleden
k
Wijzigingen door 180.183.211.71 (Overleg) hersteld tot de laatste versie door MichielDMN
(Het woord "schoonbroer" is geen Nederlands, dat wordt alleen in België gezegd. In goed Nederlands heet zo iemand een zwager.)
k (Wijzigingen door 180.183.211.71 (Overleg) hersteld tot de laatste versie door MichielDMN)
 
== Kasteelmoord ==
In de media sprak men van de "'''Kasteelmoord'''" omdat Saelens met zijn vrouw en vier kinderen te [[Wingene]] het kasteel Carpentier bewoonde. Onder meer de schoonvader, André Gyselbrecht, en de zwagerschoonbroer van Saelens, Peter Gyselbrecht, alsook een oude vriend van de schoonvader, Pierre Serry, werden opgepakt. Een Nederlander, Tinus Van Wesenbeeck, werd ervan verdacht als tussenpersoon te hebben gediend met de huurmoordenaar(s) en werd eveneens gearresteerd.
 
== Verdwijning ==
Saelens' echtgenote vond op 31 januari 2012 in de inkomhal van het kasteel een kogelhuls en een bloedspoor, dat liep tot aan de oprit van het kasteel. Saelens zelf was nergens te bespeuren.
 
Saelens' schoonvader en zwagerschoonbroer werden opgepakt voor ondervraging. Het parket hield de twee verdachten niet aan, maar beroofde hen met een uitzonderlijke procedure voor 48 uur van hun vrijheid. Op 2 februari werden ze weer vrij gelaten. Ondertussen bleef de [[Cel Vermiste Personen]] van de federale politie samen met de civiele bescherming zoeken naar de vermiste Stijn Saelens op en rond het kasteeldomein.
 
Op 3 februari werd Pierre Serry in [[Beauraing]] opgepakt. Op hetzelfde moment werden in Wallonië ook vier Tsjetsjenen gearresteerd. Het Brugse parket dacht dat de Tsjetsjenen ingehuurd werden voor de moord, met Serry als tussenpersoon. Ook zij werden bij gebrek aan bewijzen de volgende dag weer vrijgelaten.
 
Op 15 februari werden Stijn Saelens' schoonvader, zijn zwagerschoonbroer, Pierre Serry en drie Tsjetsjenen opnieuw opgepakt. De volgende dag werden de Tsjetsjenen vrijgelaten, maar de drie andere verdachten werden aangehouden op verdenking van moord. Saelens' schoonvader werd bijgestaan door advocaat [[Jef Vermassen]], zijn zwagerschoonbroer door [[Piet Rotsaert]] en Pierre Serry door [[Hans Rieder]]. Jef Vermassen werd later vervangen door advocaat [[Johan Platteau]].
 
== Moord en moordonderzoek ==
19.311

bewerkingen

Navigatiemenu