ZMLK-onderwijs: verschil tussen versies

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Verwijderde inhoud Toegevoegde inhoud
Geen bewerkingssamenvatting
op diverse plaatsen staat 55
Regel 5: Regel 5:


== Intelligentie ==
== Intelligentie ==
Plaatsing op een school voor ZMLK is afhankelijk van het [[Intelligentiemeting|IQ]] van het kind. Dit moet onder de 60 zijn of tussen de 60 en 70 met aanvullende problematieken. Dit kunnen zijn: sociaal emotionele achterstand, een informatieverwerkingsstoornis (bijvoorbeeld [[ADHD]], [[autisme]]) en een leerachterstand.
Plaatsing op een school voor ZMLK is afhankelijk van het [[Intelligentiemeting|IQ]] van het kind. Dit moet onder de 55 zijn of tussen de 55 en 70 met aanvullende problematieken. Dit kunnen zijn: sociaal emotionele achterstand, een informatieverwerkingsstoornis (bijvoorbeeld [[ADHD]], [[autisme]]) en een leerachterstand.


== Zie ook ==
== Zie ook ==

Versie van 8 mei 2017 21:55

ZMLK-onderwijs is een onderwijsvorm gericht op zeer moeilijk lerende kinderen, kinderen met een verstandelijke handicap of ernstige leerproblemen.

Cluster

Het ZMLK behoort tot cluster 3 van het speciaal onderwijs. Tot cluster 3 behoren scholen die onderwijs verzorgen voor meervoudige, verstandelijke en lichamelijk gehandicapte kinderen die het reguliere onderwijs niet kunnen volgen. Indien deze kinderen wel binnen het reguliere onderwijs worden opgevangen, hebben zij recht op een zogenaamd rugzakje.

Intelligentie

Plaatsing op een school voor ZMLK is afhankelijk van het IQ van het kind. Dit moet onder de 55 zijn of tussen de 55 en 70 met aanvullende problematieken. Dit kunnen zijn: sociaal emotionele achterstand, een informatieverwerkingsstoornis (bijvoorbeeld ADHD, autisme) en een leerachterstand.

Zie ook