Josep Bonaplata: verschil tussen versies

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Verwijderde inhoud Toegevoegde inhoud
k Sorteervolgorde persoon (toelichting)
bron? een ander, groter lemma was ook auteursrechtschending namelijk
 
Regel 18: Regel 18:
| portaal =
| portaal =
}}
}}
'''Josep Bonaplata i Corriol''' ([[Barcelona (Spanje)|Barcelona]], [[1795]] - [[Buñol]], [[2 juni]] [[1843]]) was een [[Catalonië|Catalaans]] industrieel ondernemer die bekend werd door de introductie van de [[stoommachine]] in [[Spanje]]. Zijn ouders, Ramon Bonaplata en Teresa Corriol, waren werkzaam in de textielindustrie, met name in de [[sits]]. Zijn drie broers Salvador, Ramon en Narcís richtten samen met hem en twee andere vrienden de fabriek ''El Vapor'' op.
'''Josep Bonaplata i Corriol''' ([[Barcelona (Spanje)|Barcelona]], [[1795]] [[Buñol]], [[2 juni]] [[1843]]) was een [[Catalonië|Catalaans]] industrieel ondernemer die bekend werd door de introductie van de [[stoommachine]] in [[Spanje]].
Zijn ouders, Ramon Bonaplata en Teresa Corriol, waren werkzaam in de textielindustrie, met name in de [[sits]]. Zijn drie broers Salvador, Ramon en Narcís, richtten samen met hem en twee andere vrienden de fabriek ''El Vapor'' op.


{{DEFAULTSORT:Bonaplata, Josep}}
{{DEFAULTSORT:Bonaplata, Josep}}

Huidige versie van 15 mei 2017 om 02:14

Josep Bonaplata
Algemene informatie
Volledige naam Josep Bonaplata i Corriol
Geboren 1795
Barcelona (Spanje)
Overleden 2 juni 1843
Buñol (Spanje)
Beroep Industrieel ondernemer

Josep Bonaplata i Corriol (Barcelona, 1795Buñol, 2 juni 1843) was een Catalaans industrieel ondernemer die bekend werd door de introductie van de stoommachine in Spanje.

Zijn ouders, Ramon Bonaplata en Teresa Corriol, waren werkzaam in de textielindustrie, met name in de sits. Zijn drie broers Salvador, Ramon en Narcís, richtten samen met hem en twee andere vrienden de fabriek El Vapor op.