Halfbroer: verschil tussen versies

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Verwijderde inhoud Toegevoegde inhoud
Geen bewerkingssamenvatting
Geen bewerkingssamenvatting
Regel 2: Regel 2:
Bij vrouwelijke kinderen spreekt men van ''[[halfzus]]ters''.
Bij vrouwelijke kinderen spreekt men van ''[[halfzus]]ters''.


Twee halfbroers (
Twee halfbroers, een halfbroer en zijn halfzuster (vb. [[Joe Sumner]] en [[Coco Sumner|Elliot Sumner]], respectievelijk de zoon en dochter van muzikant [[Sting]]) of twee halfzusters zijn dus of kinderen van dezelfde vader, maar van verschillende moeders, of kinderen van dezelfde moeder, maar van verschillende vaders.
Bekende halfbroers zijn oa. [[Julian Lennon]] en [[Sean Lennon]], de zonen van muzikant [[John Lennon]]), een halfbroer en zijn halfzuster (vb. [[Joe Sumner]] en [[Coco Sumner|Elliot Sumner]], respectievelijk de zoon en dochter van muzikant [[Sting (artiest)|Sting]]) of twee halfzusters zijn dus of kinderen van dezelfde vader, maar van verschillende moeders, of kinderen van dezelfde moeder, maar van verschillende vaders.


Bekende halfbroers zijn oa. [[Julian Lennon]] en [[Sean Lennon]], de zonen van muzikant [[John Lennon]].


==Zie ook==
==Zie ook==

Versie van 23 mei 2017 12:16

Een halfbroer van een persoon is iemand van het mannelijk geslacht die één ouder, maar niet beide, deelt met die persoon. Bij vrouwelijke kinderen spreekt men van halfzusters.

Twee halfbroers ( Bekende halfbroers zijn oa. Julian Lennon en Sean Lennon, de zonen van muzikant John Lennon), een halfbroer en zijn halfzuster (vb. Joe Sumner en Elliot Sumner, respectievelijk de zoon en dochter van muzikant Sting) of twee halfzusters zijn dus of kinderen van dezelfde vader, maar van verschillende moeders, of kinderen van dezelfde moeder, maar van verschillende vaders.


Zie ook