BN DeStem: verschil tussen versies

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Verwijderde inhoud Toegevoegde inhoud
Geen bewerkingssamenvatting
+Provinciale Zeeuwse Courant, dubbele zin eruit
Regel 19: Regel 19:
| website = http://www.bndestem.nl/
| website = http://www.bndestem.nl/
}}
}}
'''''BN DeStem''''' is een regionaal [[Nederland]]s [[nieuwsmedium]] gevestigd in [[Etten-Leur (stad)|Etten-Leur]]. De krant en site richten zich op West-Brabant en Zeeuws-Vlaanderen en ontstond in 1998 door het samengaan van het ''[[Brabants Nieuwsblad]]'' (gevestigd in Roosendaal) en dagblad ''De Stem'' (gevestigd in Breda). ''BN DeStem'' maakt deel uit van het [[Persgroep (media)|Persgroep]]concern. De hoofdredactrice is [[Hille van der Kaa]]. Zij volgde per 1 juni 2015 [[Johan van Uffelen]] op, die deze functie vanaf 1 mei 2001 heeft vervuld.
'''''BN DeStem''''' is een regionaal [[Nederland (hoofdbetekenis)|Nederland]]s [[nieuws]]medium gevestigd in [[Etten-Leur]]. De krant en site richten zich op [[West-Brabant]] en [[Zeeuws-Vlaanderen]] en ontstond in 1998 door het samengaan van het ''[[Brabants Nieuwsblad]]'' (gevestigd in Roosendaal) en dagblad ''De Stem'' (gevestigd in Breda). ''BN DeStem'' maakt deel uit van het concern [[De Persgroep]]. De hoofdredactrice is [[Hille van der Kaa]]. Zij volgde per 1 juni 2015 [[Johan van Uffelen]] op, die deze functie vanaf 1 mei 2001 heeft vervuld.


''BN DeStem'' verslaat zoals vermeld het westelijke gedeelte van [[Noord-Brabant]] en heel Zeeuws-Vlaanderen. Collega-kranten ''[[Brabants Dagblad]]'' (in het midden van Brabant) en het ''[[Eindhovens Dagblad]]'' (in oosten van Brabant) verslaan de andere gedeelten van de provincie. Alle drie de titels zijn van uitgeverij [[De Persgroep (media)|De Persgroep]] en dus geen concurrenten van elkaar.
Collega-kranten ''[[Brabants Dagblad]]'' (in het midden van Brabant) en het ''[[Eindhovens Dagblad]]'' (in oosten van Brabant) bedienen de andere gedeelten van de provincie. In Zeeland verschijnt daarnaast nog de [[Provinciale Zeeuwse Courant]]. Alle vier de titels zijn van uitgeverij [[De Persgroep]] en dus geen concurrenten van elkaar.


Op 6 februari 2007 is de krant overgegaan op [[tabloid]]-formaat. ''BN DeStem'' bestaat in verschillende edities en wordt verspreid in de regio's Breda, [[Etten-Leur]], [[Oosterhout (Noord-Brabant)|Oosterhout]], [[Bergen op Zoom]], [[Roosendaal]], [[Moerdijk (gemeente)|Moerdijk]] en [[Zeeland (provincie)|Zeeland]].
Op 6 februari 2007 is de krant overgegaan op [[tabloid]]-formaat. ''BN DeStem'' bestaat in verschillende edities en wordt verspreid in de regio's [[Breda (hoofdbetekenis)|Breda]], [[Etten-Leur]], [[Oosterhout (Noord-Brabant)|Oosterhout]], [[Bergen op Zoom]], [[Roosendaal]], [[Moerdijk (gemeente)|Moerdijk]] en [[Zeeland (provincie)|Zeeland]].


==Externe link==
==Externe link==
* [http://www.bndestem.nl/ BN DeStem]
* [http://www.bndestem.nl/ Officiële website]


{{Navigatie media Zeeland}}
{{Navigatie media Zeeland}}

Versie van 13 jul 2017 22:13

BN DeStem
Voormalig hoofdredacteur Johan van Uffelen, met het logo van BN DeStem op de fietstas.
Type Regionaal dagblad
Formaat Tabloid
Eerste editie 1998
Eigenaar(s) Wegener
Uitgeverij(en) Wegener
Oplage 114.479 exemplaren (2009)
Hoofdredacteur Hille van der Kaa
Land(en) Nederland
Regio(s) Noord-Brabant en Zeeland
Talen Nederlands
Officiële website
Portaal  Portaalicoon   Media

BN DeStem is een regionaal Nederlands nieuwsmedium gevestigd in Etten-Leur. De krant en site richten zich op West-Brabant en Zeeuws-Vlaanderen en ontstond in 1998 door het samengaan van het Brabants Nieuwsblad (gevestigd in Roosendaal) en dagblad De Stem (gevestigd in Breda). BN DeStem maakt deel uit van het concern De Persgroep. De hoofdredactrice is Hille van der Kaa. Zij volgde per 1 juni 2015 Johan van Uffelen op, die deze functie vanaf 1 mei 2001 heeft vervuld.

Collega-kranten Brabants Dagblad (in het midden van Brabant) en het Eindhovens Dagblad (in oosten van Brabant) bedienen de andere gedeelten van de provincie. In Zeeland verschijnt daarnaast nog de Provinciale Zeeuwse Courant. Alle vier de titels zijn van uitgeverij De Persgroep en dus geen concurrenten van elkaar.

Op 6 februari 2007 is de krant overgegaan op tabloid-formaat. BN DeStem bestaat in verschillende edities en wordt verspreid in de regio's Breda, Etten-Leur, Oosterhout, Bergen op Zoom, Roosendaal, Moerdijk en Zeeland.

Externe link