Reus (Harry Potter): verschil tussen versies

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Verwijderde inhoud Toegevoegde inhoud
Geen bewerkingssamenvatting
 
wiki, sp, +cat
Regel 1: Regel 1:
'''Reuzen''' zijn de fictieve serie [[Harry Potter]] een magisch ras dat in de loop der eeuwen bijna is uitgestorven.
Ze worden door het [[Ministerie van Toverkunst]] beschouwd als uiterst geweldadige wezens, die een gevaar vormen voor de tovenaarsgemeenschap.

{{spoiler}}
In [[Harry Potter en de Vuurbeker]] wordt het duidelijk (aan het einde van het boek) dat de reuzen een belangrijke positie spelen in de eerste geheimizinnige botsingen tussen [[Heer Voldemort]] en de [[Dooddoener (Harry Potter)|Dooddoeners]] en [[Albus Perkamentus|Perkamentus]] en de Orde.
[[Rubeus Hagrid]], de jachtopziener van [[Zweinstein]] gaat op verzoek van Perkamentus op zoek naar de reuzen, samen met madame [[Olympe Mallemour]].
Uiteindelijk vinden ze de reuzen, hoewel de locatie geheim is kan daar wel naar geraden worden:
In de Franse stad [[Dijon]] wisten Olympe en Hagrid een spion van het ministerie af te schudden, daarna trokken ze verder naar [[Polen]], en toen naar [[Minsk]] in [[Wit-Rusland]].
Uiteindelijk vonden ze reuzen in de bergen, wat waarschijnlijk de [[Karpaten]] zijn of de [[Oeral]].
dan wordt pas duidelijk wat het gevolg is van de reuzenoorlogen waar [[Professor Kist]] over vertelden: er zijn nog maar tachtig reuzen over in een krappe vallei.
Hagrid en Olympe weten goede banden aan te leggen met de Uppur (stamhoofd) Karkus, maar na een slachtpartij onder de reuzen wordt Gorgor een nieuwe Uppur, en sluit zich aan bij de Dooddoeners ([[Walter Vleeschhouwer]] en een ander) die ook de steun van de reuzen kwamen vragen.


== Reuzen in Harry Potter. ==


In de fictieve serie Harry Potter zijn de reuzen een magisch ras dat in de loop der eeuwen bijna is uitgestorven.
Ze worden door het ministerie van Toverkunst beschouwd als uiterst geweldadige wezens, die een gevaar vormen voor de tovenaarsgemeenschap.
In [[Harry Potter en de Vuurbeker]] wordt het duidelijk ( aan het einde van het boek ) dat de reuzen een belangrijke positie spelen in de eerste geheimizinnige botsingen tussen Voldemort en de Dooddoeners en Perkamentus en de Orde.
Hagrid, de jachtopziener van Zweinstein gaat op verzoek van Perkamentus op zoek naar de reuzen, samen met madame Mallemour ( Olympe ).
uiteindelijk vinden ze de reuzen, hoewel de locatie geheim is kan daar wel naar geraden worden :
In de Franse stad Dijon wisten Olympe en Hagrid een spion van het ministerie af te schudden, daarna trokken ze verder naar Polen, en toen naar Minsk in Wit-Rusland.
Uiteindelijk vonden ze reuzen in de bergen, wat waarschijnlijk de Karpaten zijn of de Oeral.
dan wordt pas duidelijk wat het gevolg is van de reuzenoorlogen waar professor Kist over vertelden : er zijn nog maar tachtig reuzen over in een krappe vallei.
Hagrid en Olympe weten goede banden aan te leggen met de Uppur ( stamhoofd ) Karkus, maar na een slachtpartij onder de reuzen wordt Gorgor een nieuwe Uppur, en sluit zich aan bij de Dooddoeners ( Vleesschouwer en een ander ) die ook de steun van de reuzen kwamen vragen.
Hagrid is een halfreus, zijn moeder was een volbloed reus, terwijl zijn vader een mens was, wat de grote lengte van Hagrid verklaard.
Hagrid is een halfreus, zijn moeder was een volbloed reus, terwijl zijn vader een mens was, wat de grote lengte van Hagrid verklaard.
hier wordt hij in het vierde schooljaar van Harry flink mee 'gepest' omdat Rita Pulpurs een artikel heeft geplaatst in de Ochtendprofeet ( de krant van de tovenaars ) over Hagrid, en zijn mysterieuze verleden als halfreus.
Hier wordt hij in het vierde schooljaar van Harry flink mee 'gepest' omdat [[Rita Pulpers]] een artikel heeft geplaatst in de [[Ochtendprofeet]], de krant van de tovenaars, over Hagrid en zijn mysterieuze verleden als halfreus.



== Trivia over de reuzen in Harry Potter ==
* Er waren eens meer als honderd reuzenstammen over de hele wereld.
* De tovenaarsgemeenschap heeft een tijd lang (vermoedelijk tijdens de Middeleeuwen) op reuzen gejaagd waardoor ze een hekel hebben aan toverkunst als het tegen hen wordt gebruikt.
* Reuzen zijn dol op magische snuisterijen zoals eeuwig vuur dat Hagrid hen geeft.
* Er zijn nog maar 80 reuzen over, die bestaan uit restjes van verslagen stammen.


== leuke feiten over de reuzen in Harry Potter. ==
[[Categorie:Harry Potter]]
* er waren eens meer als honderd reuzenstammen over de hele wereld.
* de tovenaarsgemeenschap heeft een tijd lang ( vermoedelijk tijdens de Middeleeuwen ) op reuzen gejaagd waardoor ze een hekel hebben aan toverkunst als het tegen hen wordt gebruikt.
* reuzen zijn dol op magische snuiterijen zoals eeuwig vuur dat Hagrid hen geeft.
* er zijn nog maar 80 reuzen over, die bestaan uit restjes van verslagen stammen.

Versie van 20 aug 2006 21:09

Reuzen zijn de fictieve serie Harry Potter een magisch ras dat in de loop der eeuwen bijna is uitgestorven. Ze worden door het Ministerie van Toverkunst beschouwd als uiterst geweldadige wezens, die een gevaar vormen voor de tovenaarsgemeenschap.

Leeswaarschuwing: Onderstaande tekst bevat details over de inhoud of de afloop van het verhaal.

In Harry Potter en de Vuurbeker wordt het duidelijk (aan het einde van het boek) dat de reuzen een belangrijke positie spelen in de eerste geheimizinnige botsingen tussen Heer Voldemort en de Dooddoeners en Perkamentus en de Orde. Rubeus Hagrid, de jachtopziener van Zweinstein gaat op verzoek van Perkamentus op zoek naar de reuzen, samen met madame Olympe Mallemour. Uiteindelijk vinden ze de reuzen, hoewel de locatie geheim is kan daar wel naar geraden worden: In de Franse stad Dijon wisten Olympe en Hagrid een spion van het ministerie af te schudden, daarna trokken ze verder naar Polen, en toen naar Minsk in Wit-Rusland. Uiteindelijk vonden ze reuzen in de bergen, wat waarschijnlijk de Karpaten zijn of de Oeral. dan wordt pas duidelijk wat het gevolg is van de reuzenoorlogen waar Professor Kist over vertelden: er zijn nog maar tachtig reuzen over in een krappe vallei. Hagrid en Olympe weten goede banden aan te leggen met de Uppur (stamhoofd) Karkus, maar na een slachtpartij onder de reuzen wordt Gorgor een nieuwe Uppur, en sluit zich aan bij de Dooddoeners (Walter Vleeschhouwer en een ander) die ook de steun van de reuzen kwamen vragen.


Hagrid is een halfreus, zijn moeder was een volbloed reus, terwijl zijn vader een mens was, wat de grote lengte van Hagrid verklaard. Hier wordt hij in het vierde schooljaar van Harry flink mee 'gepest' omdat Rita Pulpers een artikel heeft geplaatst in de Ochtendprofeet, de krant van de tovenaars, over Hagrid en zijn mysterieuze verleden als halfreus.


Trivia over de reuzen in Harry Potter

  • Er waren eens meer als honderd reuzenstammen over de hele wereld.
  • De tovenaarsgemeenschap heeft een tijd lang (vermoedelijk tijdens de Middeleeuwen) op reuzen gejaagd waardoor ze een hekel hebben aan toverkunst als het tegen hen wordt gebruikt.
  • Reuzen zijn dol op magische snuisterijen zoals eeuwig vuur dat Hagrid hen geeft.
  • Er zijn nog maar 80 reuzen over, die bestaan uit restjes van verslagen stammen.