Reus (Harry Potter): verschil tussen versies

Naar navigatie springen Naar zoeken springen
14 bytes toegevoegd ,  15 jaar geleden
sp
k (Titel van Reus ( Harry Potter ) gewijzigd in Reus (Harry Potter))
(sp)
'''Reuzen''' zijn in de fictieveboekenreeks serierond [[Harry Potter]] van [[J.K. Rowling]] een magisch ras dat in de loop der eeuwen bijna is uitgestorven.
Ze worden door het [[Ministerie van Toverkunst]] beschouwd als uiterst geweldadigegewelddadige wezens, die een gevaar vormen voor de tovenaarsgemeenschap.
 
In [[Harry Potter en de Vuurbeker]] wordt het duidelijk (aan het einde van het boek) dat de reuzen een belangrijke positie speleninnemen in de eerste geheimizinnigegeheimzinnige botsingen tussen [[Heer Voldemort]] en de [[Dooddoener (Harry Potter)|Dooddoeners]] en [[Albus Perkamentus|Perkamentus]] en de Orde.
{{spoiler}}
[[Rubeus Hagrid]], de jachtopziener van [[Zweinstein]], gaat op verzoek van Perkamentus op zoek naar de reuzen, samen met madame [[Olympe Mallemour]].
In [[Harry Potter en de Vuurbeker]] wordt het duidelijk (aan het einde van het boek) dat de reuzen een belangrijke positie spelen in de eerste geheimizinnige botsingen tussen [[Heer Voldemort]] en de [[Dooddoener (Harry Potter)|Dooddoeners]] en [[Albus Perkamentus|Perkamentus]] en de Orde.
[[Rubeus Hagrid]], de jachtopziener van [[Zweinstein]] gaat op verzoek van Perkamentus op zoek naar de reuzen, samen met madame [[Olympe Mallemour]].
Uiteindelijk vinden ze de reuzen, hoewel de locatie geheim is kan daar wel naar geraden worden:
Inin de Franse stad [[Dijon]] wisten Olympe en Hagrid een spion van het ministerie af te schudden, daarna trokken ze verder naar [[Polen]], en toen naar [[Minsk]] in [[Wit-Rusland]].
Uiteindelijk vonden ze reuzen in de bergen, wat waarschijnlijk de [[Karpaten]] zijn of de [[Oeral]].
danDan wordt pas duidelijk wat het gevolg is van de reuzenoorlogen waar [[Professor Kist]] over verteldenvertelde: er zijn nog maar tachtig reuzen over in een krappe vallei.
Hagrid en Olympe weten goede banden aan te leggen met de Uppur (stamhoofd) Karkus, maar na een slachtpartij onder de reuzen wordt Gorgor een nieuwe Uppur, en sluit zich aan bij de Dooddoeners ([[Walter Vleeschhouwer]] en een ander) die ook de steun van de reuzen kwamen vragen.
 
Hagrid is een halfreus, zijn moeder was een volbloed reus, terwijl zijn vader een mens was, wat de grote lengte van Hagrid verklaardverklaart.
 
Hagrid is een halfreus, zijn moeder was een volbloed reus, terwijl zijn vader een mens was, wat de grote lengte van Hagrid verklaard.
Hier wordt hij in het vierde schooljaar van Harry flink mee 'gepest' omdat [[Rita Pulpers]] een artikel heeft geplaatst in de [[Ochtendprofeet]], de krant van de tovenaars, over Hagrid en zijn mysterieuze verleden als halfreus.
 
 
== Trivia over de reuzen in Harry Potter ==
* Er waren eens meer alsdan honderd reuzenstammen over de hele wereld.
* De tovenaarsgemeenschap heeft een tijd lang (vermoedelijk tijdens de Middeleeuwenmiddeleeuwen) op reuzen gejaagd, waardoor ze een hekel hebben aan toverkunst als het tegen hen wordt gebruikt.
* Reuzen zijn dol op magische snuisterijen zoals eeuwig vuur dat Hagrid hen geeft.
* Er zijn nog maar 80 reuzen over, die bestaan uit restjes van verslagen stammen.
109.557

bewerkingen

Navigatiemenu