Brian Epstein: verschil tussen versies

Naar navigatie springen Naar zoeken springen
105 bytes toegevoegd ,  3 jaar geleden
k
geen bewerkingssamenvatting
(De zin "Ook was er een langspeelplaat verschenen waarop The Beatles de achtergrondmuziek speelden voor Tony Sheridan" geschrapt. Die plaat kwam pas uit op 5 januari 1962, toen Epstein al officieus manager van The Beatles was.)
k
Epstein merkte The Beatles voor het eerst op toen in zijn zaak de vraag kwam naar een single genaamd '[[My Bonnie]]', uitgevoerd door een Liverpools bandje en uitgebracht door Bert Kaempfert Produktion in Hamburg. Epstein en zijn vriend [[Alistair Taylor]] gingen de band beluisteren in de ''Cavern Club'', een club waar zij vaak optraden en die vlak bij de winkel van Epstein was. Epstein werd bij die gelegenheid onmiddellijk gegrepen door de muziek, de beat en het gevoel voor humor van The Beatles.
 
Op 10 december 1961 viel het besluit dat Epstein The Beatles zou gaan managen. Vervolgens werd op 24 januari 1962 een contract voor vijf jaar getekend, in het huis van [[Pete Best]]. De groep had toen al een [[Auditie van The Beatles bij Decca|mislukte auditie bij Decca]] achter de rug. Epstein zelf tekende het contract niet, om de Beatles de mogelijkheid te geven om elk moment uit de overeenkomst te stappen.
 
Hoewel Epstein niet bekendstond om zijn zakelijk inzicht was hij toch de drijvende kracht achter het succes van de band in hun beginjaren. Toen Epstein de band voor het eerst ontmoette droegen de musici jeans en leren jassen en speelden zij ruige [[rock-'n-roll]]. Hij zette de jongens ertoe aan om pakken te gaan dragen en niet meer te roken, drinken en te vloeken op het podium. Ook was hij de choreograaf van de beroemde synchrone buiging van The Beatles aan het einde van hun optredens. Hierdoor raakten The Beatles bij een groter publiek in zwang.
34.486

bewerkingen

Navigatiemenu