Strandbad Wannsee: verschil tussen versies

Naar navigatie springen Naar zoeken springen
177 bytes toegevoegd ,  5 jaar geleden
0 onbereikbare link(s) gered en 3 gelabeld als onbereikbaar #IABot (v1.5.2)
k (Omzetting verouderd sjabloon + check op 40000)
(0 onbereikbare link(s) gered en 3 gelabeld als onbereikbaar #IABot (v1.5.2))
'''Strandbad Wannsee''' is een openbaar badstrand aan de oostelijke oever van de [[Großer Wannsee]], een meer in [[Berlijn]], ten zuiden van het eiland [[Schwanenwerder]]. Het werd in 1907 geopend en maakt deel uit van een beschermd drinkwater- en landschapsgebied. Het wordt tegenwoordig uitgebaat door de [[Berliner Bäder Betriebe]].
 
De totale oppervlakte van het Wannsee Strandbad bedraagt 355.000 m², waarvan 130.000 m² wateroppervlakte;<ref name="beschreibung">{{de}} [http://www.strandbadwannsee.de/Strandbad-Angebot.htm Beschreibung und Angebot]{{dode link|datum=september 2017 |bot=InternetArchiveBot }}</ref> het is het grootste badstrand van Europa dat niet aan zee ligt.<ref>{{de}} [http://www.berlinerbaeder.de/index.php?id=91 Berliner Bäder-Betriebe]{{dode link|datum=september 2017 |bot=InternetArchiveBot }}</ref> Het badstrand bestaat uit een zandstrand van 1200 meter lengte en 50 tot 80 meter breedte,<ref name="beschreibung" /> dat overgaat in een langzaam aflopende meerbodem.
 
Op ongeveer 50 meter vanaf het strand staat een [[waterglijbaan]]. Er zijn diverse douche- en toiletfaciliteiten aanwezig en voorzieningen als een speelplaats en bootverhuur. Men kan op het strand liggen of op de (grotere) grasvelden die verheven zijn boven het strand op een terras. Zo'n 10 à 15% van het strand is gereserveerd voor [[Nudisme|nudisten]].
 
== Externe link ==
*{{de}} [http://www.strandbadwannsee.de/ Officiële website]{{dode link|datum=september 2017 |bot=InternetArchiveBot }}
 
{{Appendix}}
439.439

bewerkingen

Navigatiemenu