Ontroerend Goed: verschil tussen versies

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Verwijderde inhoud Toegevoegde inhoud
Geen bewerkingssamenvatting
1 (onbereikbare) links aangepast en 0 gemarkeerd als onbereikbaar #IABot (v1.6beta)
Regel 11: Regel 11:
{{Commonscatklein}}
{{Commonscatklein}}
* [http://www.ontroerendgoed.be/ Officiële website]
* [http://www.ontroerendgoed.be/ Officiële website]
* [http://vti.be/nl/podiumkunsten-in-vlaanderen/producenten/ontroerend-goed Profiel op website Vlaamse Theaterinstituut]
* [https://web.archive.org/web/20130602095836/http://vti.be/nl/podiumkunsten-in-vlaanderen/producenten/ontroerend-goed Profiel op website Vlaamse Theaterinstituut]


[[Categorie:Theatergroep]]
[[Categorie:Theatergroep]]

Versie van 21 okt 2017 02:21

Ontroerend Goed in Boedapest.

Het theatergezelschap Ontroerend Goed werd opgericht in 1994 als een Gents dichterscollectief. De stichtende leden waren Alexander Devriendt, David Bauwens, Jeffrey Caen en Joeri Smet. Later versterkte Sophie De Somere de vaste kern van de groep. Het gezelschap is bekend voor het opzoeken van de grenzen van het medium theater. Dit leidde tot allerlei experimentele voorstellingen, vaak op speciale locaties of met unieke concepten.

Een eerste doorbraak kwam er met de PORRORtrilogie (2001-2003), die zich afspeelde in de Gentse bar Hotsy Totsy. Deze trilogie kreeg de STUK-prijs in de categorie Jong Theater op het festival Theater aan Zee in Oostende.

Ontroerend Goed maakte ook een trilogie van voorstellingen waarin het publiek op een individuele manier benaderd wordt: In The Smile Off Your Face (2004), Intern (2007) en A Game of You (2009). Het eerste luik ontving prijzen op het Edinburgh Fringe Festival (2007) en Adelaide Fringe Festival (2008).

Ontroerend Goed werkte samen met het Gentse theatergezelschap KOPERGIETERY aan twee jongerenvoorstellingen: Pubers bestaan niet (2007), een voorstelling over de clichés van puber zijn, en Teenage Riot (2010), over de eenzaamheid en nood aan onbeperkt experimenteren van jonge tieners.

Externe links

Commons heeft mediabestanden in de categorie Ontroerend Goed.