Stoptonend sein: verschil tussen versies

Naar navigatie springen Naar zoeken springen
72 bytes verwijderd ,  4 jaar geleden
k
(→‎Ongeoorloofde STS-passages: +daling STS-passages tot 2015 + verwijzing naar europese cijfers -/- verwijzing naar rol treindienstleider (te detaillistisch).)
[[Bestand:Dwergsein.jpg|miniatuur|right|Alt=Stoptonend dwergsein bij station Obdam|Stoptonend sein, hier een laag geplaatst sein (dwergsein) bij [[station Obdam]]]]Een '''stoptonend sein''' (STS) is een Nederlandse term voor een [[spoorwegsein]] dat aan de [[treinbestuurder]] of machinist aangeeft dat hij een bepaald punt niet mag passeren. In België spreekt men wel van een '''gesloten sein'''.
 
Het stoptonende sein kan een rood [[Spoorwegsein#Lichtseinen|lichtsein]] zijn, maar het kan ook een bord of een vlag zijn. Als iemand naar de trein zwaait, kennelijk om de machinist voor gevaar te waarschuwen, geldt dat ook als een stoptonend sein.<ref>Alle Nederlandse spoorwegseinen staan in [http://www.saferail.nl/NLW/NLWDOCS/RSV-bijlage04_Seinreglement_geintegreerde%20versie%20per%2001.12.2012.pdf bijlage 4 van de Regeling spoorverkeer]. Zie hoofdstuk 6 voor een beschrijving borden die stopopdrachten geven. In de hoofdstukken 8 en 13 staan ook nog enkele seinen die stopopdrachten geven.</ref>
Als gevolg van een storing kan het zijn dat één of zelfs meer opeenvolgende seinen een rood licht blijven uitstralen. Om de treindienst niet te veel te ontregelen zijn er regels om in dit soort gevallen treinen toch (langzaam) te kunnen laten rijden. In Nederland is er bij deze regels een onderscheid tussen '''permissieve''' lichtseinen en andere lichtseinen.
 
Een ''permissief sein'' of ''P-sein'' is voorzien van een bord waarop de letter P is afgebeeld. Het mag gepasseerd worden als de [[treindienstleider]] aan de machinist doorgeeft dat hij mag handelen volgens het handboek machinist. In het handboek staat vermeld dat de machinist na opdracht van de treindienstleider alle andere "P-seinen" ook mag paserenpasseren. Komt de machinist een bediend sein tegen dat rood is, moet hij stoppen en contact opnemen met de treindienstleider. De machinist of treinbestuurder moet te allen tijde 'op zicht' rijden, wat betekent dat hij moet kunnen stoppen binnen de afstand waarop de spoorbaan is te overzien, voor elke belemmering en hij moet er rekening mee houden dat bewaakte spoorwegovergangen niet of niet goed functioneren. Als geen contact met de treindienstleider gelegd kan worden mag de trein tóch doorrijden (dit geldt alleen voor de P-seinen).<ref> Een dergelijke regeling is in veel andere landen van toepassing, zo ook in België. In de Verenigde Staten, waar de betekenis van seinen overigens per spoorwegmaatschappij verschilt, wordt de betekenis van een rood sein vaak omschreven als 'stop and proceed' (stop en ga verder). Ook in dit land moet dan op zicht gereden worden.</ref> P-seinen worden alleen toegepast bij [[blokstelsel]]s. Het op zicht doorrijden na een stoptonend sein wordt toegelaten omdat in de genoemde situatie geen bijzondere gevaarpunten zijn zoals wissels, een gelijkvloerse kruising met een ander spoor of een beweegbare brug. Dat er een tegemoetkomende trein op hetzelfde spoor rijdt is in principe niet mogelijk.
 
Als een spoorwegsein niet-permissief is mag de [[treinbestuurder]] of machinist deze alléén passeren als hij van de treindienstleider een '''aanwijzing stoptonend sein''' krijgt. Ook dan moet hij 'op zicht' rijden.<ref>[http://wetten.overheid.nl/BWBR0017707/#Hoofdstuk4_6_Artikel33 Regeling Spoorverkeer], artikel 33.</ref> Niet-permissieve seinen staan soms vóór een bijzonder gevaarpunt, bijvoorbeeld een wissel of een beweegbare brug. Seinen die voor een bijzonder gevaarpunt staan zijn met een apart bord gemarkeerd.
== Borden die onder lichtseinen geplaatst kunnen zijn ==
<gallery widths="220px">
Bestand:AanduidingPSein(291c).svg|Bord met P. Dit bord geeft aan dat het lichtsein een permissief sein is en dus langzaam voorbijgereden mag worden als het sein rood licht uitstraalt. Zie bovenstaande tekst voor meer uitleg. Wordt gebruikt in Nederland.
Bestand:Kokarde.svg|Dit Belgische bord wordt wel 'overschrijdingskroon' of 'kokarde' genoemd. Het heeft een vergelijkbare betekenis als het Nederlandse bord met een P.
Bestand:AanduidingBijzonderGevaarpunt(251).svg|Bord dat aangeeft dat achter dit lichtsein een bijzonder gevaarpunt ligt, bijvoorbeeld een wissel. Wordt gebruikt in Nederland.
</gallery>
{{Clearboth}}

Navigatiemenu