Diagram: verschil tussen versies

Naar navigatie springen Naar zoeken springen
4 bytes verwijderd ,  2 jaar geleden
k
k (WPCleaner v1.37 - Link naar doorverwijspagina aangepast. Help mee! - Vorm)
;Cartogram: Een [[cartogram]] is een kaart waarop de geografische verdeling van een bepaald verschijnsel is aanhgebracht.
 
;Cirkeldiagram: Een [[cirkeldiagram]] of taartdiagram is een grafiek in de vorm van een cirkel, gebruikt om een verdeling van bepaalde gegevens op eenvoudige wijze weer te geven
 
;Histogram: Een [[histogram]] of kolommendiagram is de grafische weergave van de frequentieverdeling van in klassen gegroepeerde data, afkomstig uit een continue kansverdeling. Het toont kolommen met oppervlakte ter grootte van de (relatieve) frequenties opgericht boven de klassen. Een histogram geeft een beeld van de kansdichtheid waaruit de data afkomstig zijn.
 
Daarnaast bestaan nog:
;Radardiagram: Een [[radardiagram]], spindiagram of sterdiagram is een tweedimensionaal diagram met drie of meer assen vanuit eenzelfde oorsprong, waarin meerdere variabelen worden gekwantificeerd.
 
;Strookdiagram: Een [[strookdiagram]] geeft de verdeling van een grootheid weer in de vorm van een overeenkomstig verdeeelde strook.
}}
|-style="text-align:center;"
|[[Bestand:Cladogram-example2.png|200px|]]
|}
Een ''[[fylogenetische stamboom]]'' is in de [[evolutiebiologie]] een schema dat de [[Evolutie (biologie)|evolutionaire geschiedenis]] van een bepaalde groep verwante [[soort]]en (of andere [[taxon|taxa]]) weergeeft. De afstammingsrelaties zelf worden de [[fylogenie]] genoemd. De boom laat het patroon zien waarmee de soorten van een [[gemeenschappelijke voorouder]] afstammen. In zo'n stamboom staan zowel de nog bestaande als de reeds uitgestorven groepen.
Bestand:Decision tree model.png|Voorbeeld van een ''beslissingsboom''
</gallery></center>
 
 
Een ''[[beslissingsboom]]'' of ''beslisboom'' is een [[wetenschappelijk model]] voor de weergave van de alternatieven en keuzen in een besluitvormingsproces, en is een techniek uit de [[besliskunde]]. De beslissingsboom is een speciaal soort [[boomstructuur]]. De beslissingsboom wordt in de regel als schema weergegeven. Verwant hieraan is de [[beslissingstabel]], waarin de besluitvormingsproblematiek in tabelvorm wordt weergegeven. Een beslissingsboom is een [[model (wetenschap)|model]] voor de weergave van de alternatieven en keuzemogelijkheden in een besluitvormingsproces, en is een techniek uit de [[besliskunde]].

Navigatiemenu