Titan IV: verschil tussen versies

Naar navigatie springen Naar zoeken springen
75 bytes toegevoegd ,  3 jaar geleden
Labels: Bewerking via mobiel Bewerking via mobiele website
Labels: Bewerking via mobiel Bewerking via mobiele website
Titan IV-lanceringen vonden plaats vanaf [[Cape Canaveral Air Force Station]] [[SLC-40|Lanceercomplex 40]] en [[SLC-41|Lanceercomplex 41]] en vanaf [[Vandenberg Air Force Base]] Lanceercomplex 4E en 4W. Heden ten dage zien deze lanceerplaatsen er totaal anders uit. De Titan torens zijn gesloopt ten behoeve van [[Falcon 9]] en [[Atlas V]] lanceringen en landingen.
 
Op het Cape Canaveral vormde een aantal enorm grote gebouwen tezamen met de lanceerplaatsen het [[Integrate-Transfer-Launch complex]], een zeer grote productie-lijn waarin Titan raketten werden geassembleerd.
Het gebouw waar op Harrison Island dat deel uitmaakt van het Cape Canaveral Air Force Station de vaste brandstof motoren aan de eerste trap van de Titan IVA werden gemonteerd is heden ten dage in gebruik bij [[SpaceX]] dat er zijn [[SpaceX Dragon|Dragon]]-ruimteschepen laadt en voorbereidt en de Neuskegels van [[Falcon (raketfamilie)|Falcon-raketten]] met hun vracht integreert. De SMARF, het gebouw waar de Titan IVB van vastebrandstofmotoren werd voorzien is in gebruik bij United Launch Alliance als Check-out faciliteit en lanceer-controlle-kamer voor de [[Atlas V]].
 
20.328

bewerkingen

Navigatiemenu