Minotaur (raketfamilie): verschil tussen versies

Naar navigatie springen Naar zoeken springen
4 bytes toegevoegd ,  4 jaar geleden
Labels: Bewerking via mobiel Bewerking via mobiele website
Labels: Bewerking via mobiel Bewerking via mobiele website
 
== Lanceerplaatsen ==
Er zijn 4vier lanceerinstallatielanceerinstallaties voor Minotaur raketten. Doordat de raketten niet op vloeibare brandstof werken hoeven ze niet op de lanceerplaats worden volgetankt. Hierdoor zijn de lanceerinstallaties betrekkelijk klein.
Voor lanceringen in de draairichting van de aarde worden Lanceercomplex 0B van de [[Mid-Atlantic Regional Spaceport]] en [[Spaceport Florida Lanceercomplex 46|LC-46]] van het [[Cape Canaveral Air Force Station]] gebruikt. Op de laatstgenoemde locatie is de mogelijkheid voor verticale integratie. Ook kan de zuidelijker ligging dichter bij de evenaar een voordeel zijn omdat de draaisnelheid van de aarde daar meewerkt aan een hogere startsnelheid.
Verder zijn er lanceerinstallaties op [[Vandenberg Air Force Base]] (SLC-8) en op [[Pacific Spaceport Complex – Alaska]] (Launch Pad 2) voor ladingen die in een baan over de noord-en-zuidpool moeten komen. Opvallend aan Minotaur lanceringen is de acceleratiesnelheid. Een baan om de aarde wordt in ongeveer 4 tot 5 minuten bereikt. Bij grotere (zwaardere) draagraketten duurt dit vaak 8 tot 10 minuten.
23.965

bewerkingen

Navigatiemenu