Musée National de Préhistoire: verschil tussen versies

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Verwijderde inhoud Toegevoegde inhoud
Geen bewerkingssamenvatting
Regel 11: Regel 11:
Een andere zaal gaat over het leven tijdens de prehistorie. Hierin is grote aandacht voor de wijze waarop de prehistorische mens gereedschappen heeft gemaakt. Verschillende video's tonen hoe dit in zijn werk kan gaan.
Een andere zaal gaat over het leven tijdens de prehistorie. Hierin is grote aandacht voor de wijze waarop de prehistorische mens gereedschappen heeft gemaakt. Verschillende video's tonen hoe dit in zijn werk kan gaan.


Ook is een grote verzameling kunstuitingen van de eerste 'moderne' mens [[cro-magnonmens]] met o.a. een stenen bas-reliëf van 20.000 v.Chr. Ook zijn er gegraveerde stenen uit het [[Aurignacien]] (36.000 tot 26.000 v.Chr.) met afbeeldingen van dieren.
Ook is een grote verzameling kunstuitingen van de [[Europese vroege moderne mens|vroege moderne mens]] met o.a. een stenen bas-reliëf van 20.000 v.Chr. Ook zijn er gegraveerde stenen uit het [[Aurignacien]] (36.000 tot 26.000 v.Chr.) met afbeeldingen van dieren.


== Externe links ==
== Externe links ==

Versie van 11 feb 2018 17:49

Musée national de Préhistoire
Vitrinekast in het museum

Musée National de Préhistoire (Nationaal museum voor de prehistorie) ligt in Les Eyzies de Tayac in de Périgord Noir in het departement Dordogne in Frankrijk. Het is een van de belangrijkste musea op het gebied van de prehistorie.

Het museum is ondergebracht in de vesting die in 1585 in opdracht van Jean-Guy de Beynac werd gebouwd. Het bevindt zich op een rots boven het dorp. Op het terras staat een beeld van een neanderthaler.

Het museum is gevestigd in het Château de Tayac. In 2004 werd het museum gemoderniseerd met meer audiovisueel materieel en interactieve schermen. Het museum werd uitgebreid met nieuwe gebouwen, die zijn ontworpen door de architect Jean-Pierre Buffi,

Er is een zaal gewijd aan de prehistorie van 400.000 v.Chr. tot 10.000 v.Chr. Een andere zaal gaat over het leven tijdens de prehistorie. Hierin is grote aandacht voor de wijze waarop de prehistorische mens gereedschappen heeft gemaakt. Verschillende video's tonen hoe dit in zijn werk kan gaan.

Ook is een grote verzameling kunstuitingen van de vroege moderne mens met o.a. een stenen bas-reliëf van 20.000 v.Chr. Ook zijn er gegraveerde stenen uit het Aurignacien (36.000 tot 26.000 v.Chr.) met afbeeldingen van dieren.

Externe links

Zie de categorie Musée national de Préhistoire van Wikimedia Commons voor mediabestanden over dit onderwerp.