Eline Tolstoy: verschil tussen versies

Naar navigatie springen Naar zoeken springen
197 bytes toegevoegd ,  2 jaar geleden
k
geen bewerkingssamenvatting
k (Geboortedatum verwijderd. Eline Tolstoy wil niet dat haar geboortedatum bekend is. Ik vind dat we daar respect voor moeten hebben.)
k
 
==Levensloop==
Tolstoy groeide op in [[Schotland]], studeerde in [[Leiden]] en [[wetenschappelijke promotie|promoveerde]] in 1995 aan de [[Rijksuniversiteit Groningen]], onder begeleiding van A. Saha, P.C. van der Kruit en H. Butcher. De titel van het proefschrift was ''Modeling the resolved stellar populations of nearby dwarf galaxies''. Hierna werkte ze onder andere bij het STScI[[Space Telescope Science Institute]], hetde ST-ECF[[Space Telescope European Coordinating Facility]], bij [[Europese Ruimtevaartorganisatie|ESA]] en bij [[Europese Zuidelijke Sterrenwacht|ESO]]. Sinds 2001 werkt ze aan de [[Rijksuniversiteit Groningen]].
 
In 2006 was ze hoorcollegedocent van het jaar van de faculteit wiskunde en natuurwetenschappen in Groningen. In 2007 ontving ze een Vici-subsidie van de [[Nederlandse Organisatie voor Wetenschappelijk Onderzoek]]. In datzelfde jaar won Tolstoy de [[Pastoor Schmeitsprijs]], gelijktijdig met [[Simon Portegies Zwart]].<ref>[http://www.rug.nl/research/kapteyn/voorzieningen/pastoorschmeitsprijs Pastoor Schmeitsprijs] Rijksuniversiteit Groningen</ref>
78.282

bewerkingen

Navigatiemenu