Operatie Bodenplatte: verschil tussen versies

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Verwijderde inhoud Toegevoegde inhoud
Wereldburger758 (overleg | bijdragen)
interne link toegevoegd
Geen bewerkingssamenvatting
Regel 1: Regel 1:
De Operatie Bodenplatte was een luchtaanval door jachtvliegtuigen van de Duitse luchtmacht, de [[Luftwaffe]], op vliegvelden van de geallieerden in Nederland, België en Frankrijk op 1 januari 1945. Het doel van de Luftwaffe was om de vijandelijke vliegvelden dichtbij het front in een keer te vernietigen. Hoewel er daadwerkelijk honderden geallieerde vliegtuigen vernietigd of beschadigd werden, viel het resultaat tegen door de hoge eigen verliezen van met name ervaren piloten hetgeen de ondergang van de Luftwaffe aanzienlijk versnelde.
De '''Operatie Bodenplatte''' was een luchtaanval door circa 1.100 jachtvliegtuigen van de Duitse luchtmacht, de [[Luftwaffe]], op vliegvelden van de geallieerden in Nederland, België en Frankrijk op 1 januari 1945. Het doel van de Luftwaffe was om de vijandelijke vliegvelden dichtbij het front in een keer te vernietigen. Hoewel er daadwerkelijk honderden geallieerde vliegtuigen vernietigd of beschadigd werden, viel het resultaat tegen door de hoge eigen verliezen van met name ervaren piloten hetgeen de ondergang van de Luftwaffe aanzienlijk versnelde.

[[Categorie:1945]]
[[Categorie:Operatie tijdens de Tweede Wereldoorlog|Bodenplatte]]

Versie van 25 feb 2018 09:02

De Operatie Bodenplatte was een luchtaanval door circa 1.100 jachtvliegtuigen van de Duitse luchtmacht, de Luftwaffe, op vliegvelden van de geallieerden in Nederland, België en Frankrijk op 1 januari 1945. Het doel van de Luftwaffe was om de vijandelijke vliegvelden dichtbij het front in een keer te vernietigen. Hoewel er daadwerkelijk honderden geallieerde vliegtuigen vernietigd of beschadigd werden, viel het resultaat tegen door de hoge eigen verliezen van met name ervaren piloten hetgeen de ondergang van de Luftwaffe aanzienlijk versnelde.