FUSED: verschil tussen versies

Naar navigatie springen Naar zoeken springen
2 bytes toegevoegd ,  14 jaar geleden
geen bewerkingssamenvatting
'''FUSED''' is een [[aanbiddingsband]] uit Ede/Utrecht/Nieuwegein. De band begeleidt de samenzang op diverse christelijke (jongeren)avonden. Met de cd's 'Bereid de weg' (2003) en 'Niemand kent de dag' (2006) heeft de groep een belangrijke bijdage geleverd aan de Nederlandstalige [[aanbiddingsmuziek]].
 
== Biografie ==
== Begeleidingsbandje ==
De geschiedenis van FUSED begint met zanger/gitarist Rutger verhoek, gitarist Aswin van der Linde en drummer Jeroen Solinger als begeleidingsbandje op bezinningsmomenten van de [[Christelijke Hogeschool Ede]] en op interkerkelijke praise-avonden (Pitstop en Fusion) in Zeist. Al snel voegen zangeres Lonneke Siegers-Quast, bassist Leon Solinger en toetsenist Maarten Hagg zich bij het trio. In mei 2002 is FUSED voor het eerst compleet.
 
Sindsdien speelde FUSED onder meer op het [[Flevo Festival]], het [[Soul Survivor]] Festival, in [[Jeugdkerk]] GODfashion, in het voorprogramma van [[Gerald Troost]], op evenementen van de [[HGJB]] en de [[Evangelische Omroep]], en in verschillende (jeugd)diensten van kerken door heel Nederland.
 
== Originele aanbiddingsmuziek ==
Zanger Rutger Verhoek schreef samen met Michiel van Heusden een aantal nieuwe Nederlandstalige aanbiddingsliedjes. Dit vanuit de behoefte aan originele [[aanbiddingsmuziek]] in de eigen taal, in plaats van de vele vertalingen van amerikaanse worship muziek die veel in Nederlandse kerken gezongen wordt. Verhoek en Van Heusden besloten de eigen liedjes op te nemen, en vroegen daarvoor de medewerking van FUSED. De samenwerking resulteerde eind 2003 in de eerste cd: 'Bereid de weg'. De cd werd uitgebracht door Highway Music.
 
Ruim twee jaar later nam FUSED opnieuw een cd op: 'Niemand kent de dag'. Ook deze keer met liedjes van Verhoek en Van Heusden. De cd bevat ook een aantal bestaande aanbiddingsliederen. 'Niemand kent de dag' verscheen in april 2006, ook bij Highway Music.
 
== Discografie ==
* Bereid de weg (2003, Highway Music)
* Niemand kent de dag (2006, Highway Music)
 
== Externe links ==
*[http://www.befused.nl website van FUSED].
*[http://www.highwaymedia.nl website van Highway Media].
Anonieme gebruiker

Navigatiemenu