Metropoolregio Amsterdam: verschil tussen versies

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Verwijderde inhoud Toegevoegde inhoud
Geen bewerkingssamenvatting
Regel 1: Regel 1:
De '''Metropoolregio Amsterdam''', ook bekend als MRA, is een bestuurlijk samenwerkingsverband van de stad [[Amsterdam (hoofdbetekenis)|Amsterdam]] en een lokale en regionale overheden in het noordelijke deel van de [[Randstad (gebied)|Randstad]]. De deelnemende partijen zijn: de [[Vervoerregio Amsterdam]] (als opvolger van de [[Stadsregio Amsterdam]]), de provincies [[Noord-Holland]] en [[Flevoland]] en de volgende 33 gemeenten: [[Aalsmeer]], [[Almere]], [[Amstelveen]], [[Amsterdam (gemeente)|Amsterdam]], [[Beemster]], [[Beverwijk]], [[Blaricum]], [[Bloemendaal (Noord-Holland)|Bloemendaal]], [[Diemen]], [[Edam-Volendam]], [[Gooise Meren]], [[Haarlem]], [[Haarlemmerliede en Spaarnwoude]], [[Haarlemmermeer]], [[Heemskerk]], [[Heemstede (Noord-Holland)|Heemstede]], [[Hilversum]], [[Huizen]], [[Landsmeer]], [[Laren (Noord-Holland)|Laren]], [[Lelystad]], [[Oostzaan]], [[Ouder-Amstel]], [[Purmerend]], [[Uitgeest]], [[Uithoorn]], [[Velsen]], [[Waterland (gemeente)|Waterland]], [[Weesp]], [[Wijdemeren]], [[Wormerland]], [[Zaanstad]] en [[Zandvoort]]. De regio heeft circa 2,5 miljoen inwoners<ref>http://www.metropoolregioamsterdam.nl/nieuwsarchief/nieuws/feiten-en-cijfers-over-de-metropoolregio-amsterdam-398</ref>.
De '''Metropoolregio Amsterdam''', ook bekend als MRA, is een bestuurlijk samenwerkingsverband van de stad [[Amsterdam (hoofdbetekenis)|Amsterdam]] en een lokale en regionale overheden in het noordelijke deel van de [[Randstad (gebied)|Randstad]].
De deelnemende partijen zijn: de [[Vervoerregio Amsterdam]] (als opvolger van de [[Stadsregio Amsterdam]]), de provincies [[Noord-Holland]] en [[Flevoland]] en de volgende 33 gemeenten: [[Aalsmeer]], [[Almere]], [[Amstelveen]], [[Amsterdam (gemeente)|Amsterdam]], [[Beemster]], [[Beverwijk]], [[Blaricum]], [[Bloemendaal (Noord-Holland)|Bloemendaal]], [[Diemen]], [[Edam-Volendam]], [[Gooise Meren]], [[Haarlem]], [[Haarlemmerliede en Spaarnwoude]], [[Haarlemmermeer]], [[Heemskerk]], [[Heemstede (Noord-Holland)|Heemstede]], [[Hilversum]], [[Huizen]], [[Landsmeer]], [[Laren (Noord-Holland)|Laren]], [[Lelystad]], [[Oostzaan]], [[Ouder-Amstel]], [[Purmerend]], [[Uitgeest]], [[Uithoorn]], [[Velsen]], [[Waterland (gemeente)|Waterland]], [[Weesp]], [[Wijdemeren]], [[Wormerland]], [[Zaanstad]] en [[Zandvoort]]. De regio had op 1 januari 2014 een groeiend inwonertal van bijna 2,4 miljoen.<ref>[https://web.archive.org/web/20161225073831/http://www.metropoolregioamsterdam.nl/nieuwsarchief/nieuws/feiten-en-cijfers-over-de-metropoolregio-amsterdam-398 Feiten en cijfers over de Metropoolregio Amsterdam], www.metropoolregioamsterdam.nl</ref>


De Metropoolregio bestaat sinds eind 2007, als opvolger van het [[Noordvleugel]]overleg. De regio presenteert zich in het buitenland als ''Amsterdam Metropolitan Area''.
De Metropoolregio bestaat sinds eind 2007, als opvolger van het [[Noordvleugel]]overleg. De regio presenteert zich in het buitenland als ''Amsterdam Metropolitan Area''.

Versie van 16 apr 2018 22:37

De Metropoolregio Amsterdam, ook bekend als MRA, is een bestuurlijk samenwerkingsverband van de stad Amsterdam en een lokale en regionale overheden in het noordelijke deel van de Randstad.

De deelnemende partijen zijn: de Vervoerregio Amsterdam (als opvolger van de Stadsregio Amsterdam), de provincies Noord-Holland en Flevoland en de volgende 33 gemeenten: Aalsmeer, Almere, Amstelveen, Amsterdam, Beemster, Beverwijk, Blaricum, Bloemendaal, Diemen, Edam-Volendam, Gooise Meren, Haarlem, Haarlemmerliede en Spaarnwoude, Haarlemmermeer, Heemskerk, Heemstede, Hilversum, Huizen, Landsmeer, Laren, Lelystad, Oostzaan, Ouder-Amstel, Purmerend, Uitgeest, Uithoorn, Velsen, Waterland, Weesp, Wijdemeren, Wormerland, Zaanstad en Zandvoort. De regio had op 1 januari 2014 een groeiend inwonertal van bijna 2,4 miljoen.[1]

De Metropoolregio bestaat sinds eind 2007, als opvolger van het Noordvleugeloverleg. De regio presenteert zich in het buitenland als Amsterdam Metropolitan Area.

Zie ook

Externe link