Marianne Cornet: verschil tussen versies

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Verwijderde inhoud Toegevoegde inhoud
Geen bewerkingssamenvatting
1 (onbereikbare) link(s) aangepast en 0 gemarkeerd als onbereikbaar #IABot (v2.0beta)
Regel 41: Regel 41:


== Externe links ==
== Externe links ==
* Surinam Stars, [http://www.surinamstars.com/Marianne%20Cornet.html biografie]
* Surinam Stars, [https://web.archive.org/web/20150924111944/http://www.surinamstars.com/Marianne%20Cornet.html biografie]


{{Appendix}}
{{Appendix}}

Versie van 7 jun 2018 18:37

Marianne Cornet
Marianne Cornet
Algemene informatie
Alias SoulSister
Geboren 16 april 1972
Geboorteplaats Paramaribo
Land Suriname
Werk
Jaren actief 1989 - jaren negentig
Genre(s) Soul
Beroep Zangeres
Actrice
Songwriter
(en) IMDb-profiel
(en) Last.fm-profiel
Portaal  Portaalicoon   Muziek

Marianne Cornet, ook bekend als SoulSister (Paramaribo, 16 april 1972), is een Surinaamse zangeres, actrice en songwriter.

Biografie

Cornet komt uit een muzikale familie, onder andere haar vader James en zuster Claire zijn artiesten. Ze vertrok in 1972 met haar ouders en zus naar Nederland en keerde in 1984 terug naar Suriname.

Haar carrière begon toen ze in 1989 op 17-jarige leeftijd de SRS Talentenjacht won. In 1993 schreef ze enkele nummers die, toen op cassette uitgebracht, op de radio werden gedraaid. Tevens werd ze dat jaar ontdekt door een Surinaamse soulartiest en opgenomen in de groep van oudere soulartiesten die shows met klassiekers gaven in het theater Thalia, georganiseerd door Yvonne Linger. In 1994 sloot ze zich aan bij de soulzanggroep Tour Entertainment. Daarnaast schreef ze songteksten, waaronder African warrior dat in de finale van SuriPop werd gezongen door Marjorie Creton en een lied dat ze tijdens het Caribische festival Carifesta VIII zong.

Als actrice speelde ze in enkele theaterstukken, een musical en een film. Ook werkte ze als schrijfster en actrice mee aan reclamespots voor de Lucky Store en Lucky Lucy Show. Ze schreef het filmscript voor No nak mi (l-Write) en regisseerde de film Sundel bolong Suriname.

In 2014 bracht ze eerder werk van haar opnieuw uit op het album A woman's love[1] en in 2015 kwam ze met een cd met nieuw werk, MC the album.[2]

Theater en film

Actrice

Scriptschrijfster

  • No nak mi (l-Write)

Regisseuse

  • Sundel bolong Suriname

Externe links