Margaret Atwood: verschil tussen versies

Naar navigatie springen Naar zoeken springen
1 byte verwijderd ,  1 jaar geleden
k
Haar bekendste kritische werk is de gids ''[[Survival: A Thematic Guide to Canadian Literature]]'' (1972), waarvan wordt gezegd dat die een hernieuwde interesse in Canadese literatuur teweeg zou hebben gebracht.
 
Atwood was ook de vicevoorzitter van de [[Writers' Union of Canada]], en voorzitter van de [[International PEN]] (1984-1986), een internationale lobbygroep die schrijvers die als politieke gevangene worden vastgehouden probeert te bevrijden. In april 2006 was ze op het jaarlijkse festival van PEN World Voices in New York te gast, georganiseerd door de voorzitter van PEN America, [[Salman Rushdie]]. Onder de genodigden waren behalve Atwood ook [[David Grossman]], [[Toni Morrison]], [[JeannetteJeanette Winterson]], [[Anne Provoost]] en [[Orhan Pamuk]].
 
Ze werd gekozen als Senior Fellow van [[Massey College]] in de Universiteit van Toronto, en ze heeft vele [[eredoctoraat|eredoctoraten]] (o.a. van [[Oxford University]], [[Cambridge University]] en de [[Universiteit van Parijs|Sorbonne]]) . Ze werd in 2001 toegevoegd in de [[Canada's Walk of Fame]].
Anonieme gebruiker

Navigatiemenu